Çikolata tadında benim markam

Tüketicinin bir nebze duygularına temas eden çikolata markalarının arasındaki rekabet tüketicinin her yeni güne daha keyifli uyanmasını sağlıyor.
Tüketicinin bir nebze duygularına temas eden çikolata markalarının arasındaki rekabet tüketicinin her yeni güne daha keyifli uyanmasını sağlıyor.

Benim Markam’ın bu ayki konuğu çocukluk anılarımızın, mutlu günlerimizin, okul çıkışı bakkal kaçamaklarımızın ortak adresi çikolatalar. Çocukluğumuzun aşkının nişanesi çikolatalar… Sütlü ya da bitter, fındıklı ya da fıstıklı tek ortak nokta heyecanlı anılarımız. Yaş alarak geçirdiğimiz yılların, mutlu, keyifli, enerjik günlerimizin favorisi.

Areda Piar Genel Müdürü Yusuf Akın.
Areda Piar Genel Müdürü Yusuf Akın.

Farklılaşan lezzetleri ile renk cümbüşüne bürünen ambalajları ile tüketiciye sunmuş olduğu beğeninin ötesinde güven duygusunu inşa eden markalar ve ürünlerini konuk ediyoruz bu ayki araştırmamıza. Tüketicinin kalite-marka-fiyat kıskacında karar vermekte zorlandığı anlarda tesis edilmiş güven ve bu güven kümesine girmeye çalışan marka rekabeti. Yıllarca ürün ve marka farklılaştırmasının zenginleştirdiği ürün tüketicinin damak tadını yakalamayı başarmış, bazen yeni ambalajla bazen yenilenmiş sloganlara, bazen reklam yıldızları ile tüketicinin lezzet arayışına karşılık vermiş.

Çoğu zaman kahvenin yanında tüketilen ve çikolata raflarını şenlendiren çikolatadaki ürün ve marka farklılaştırması tüketicinin aynı çikolata markasını sürekli satın almama davranışına şekil vermiş gibi görünüyor. Tüketicinin yoğun olarak tükettiği çikolata her defasında farklı tatlar deneme isteği bunda etkili oluyor diyebiliriz.

Tüketicinin bir nebze duygularına temas eden çikolata markalarının arasındaki rekabet tüketicinin her yeni güne daha keyifli uyanmasını sağlıyor. Güven, beğeni ve sadakat ekseninde şekillenen Benim Markam’ın bu ayki skoru da bu tatlı rekabeti raflardan hatta paketlerinden çıkarıyor. Ülker ve Eti arasındaki bu tatlı rekabetin Torku ve Nestle tarafından yakın kıskaca alındığını söylemek, Tadelle, Kinder ve Milka’nın ben buradayım mesajını iletmek. Yılları aşkın var olan çikolata tadında bu rekabetin süreceğinin heyecanının paylaşmak. Benim Markam Çikolata tatlı bir gelecek vaat ediyor…