Daha temiz bir dünya için ‘Kademe’ tercih ediliyor

Kademe çöp toplama aracı.
Kademe çöp toplama aracı.

Konya sanayisinde yolculuğuna başlayan Kademe Atık Teknolojileri şirketi, geride bıraktığı 12 senenin ardından yurt içi ve yurt dışında artan talepleri ve yenilenen ekipmanlarıyla sektörünün lider firmaları arasında yer alıyor. Kısa zamanda elde ettiği başarının arkasında ise yüzde 100 yerli ve milli güç yatıyor.

Çevre temizliğine gösterilen özen geleceğimizi şekillendiriyor

Her gün yenilenen ve gelişen teknolojik imkânları, Türk mühendislerimizin özveriyle ortaya koyduğu inovatif fikirleri ve ülkemizin yatırımlarını çevre temizliği odağında değerlendiren Kademe, büyük bir sorumluluğu da üstenmiş oluyor. Bu alanda çalışmalar yürüten bir şirketin ürün yelpazesini geniş tutması, yurt dışında elde ettiği başarılar ve artan talepler; bizleri temiz bir geleceğe bir adım daha yaklaştırıyor. Çevre temizliği için ihtiyaç duyulan yol süpürme makineleri, çöp kamyonları, su tankerleri, kanal açma araçları ve kompost makinesi Kademe Şirketi’nin geniş ürün gamından yalnızca birkaçını oluşturuyor. Hem araçların üretimi hem de satış aşamasında gösterdiği gayretle Kademe, kısa zamanda büyük yol kat eden şirketler arasına giriyor. Geliştirilen Ar-Ge çalışmalarıyla kısa zamanda yenilenen ürünler, ihtiyaca yönelik hizmetlerin devamlılığını sağlıyor.

Kademe yol süpürme makineleri tüm dünyanın gözdesi

AGA 6000 Kademe kompakt yol süpürme aracı.
AGA 6000 Kademe kompakt yol süpürme aracı.

Çevre temizliğinde en çok tercih edilen ekipmanlardan biri olan kompakt yol süpürme makinelerine talep, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla yüzde 270’lik bir artış yakaladı. Türkiye’de 400’ün üzerinde belediye, kamu kurumu ve özel sektörle iş birliği bulunan Kademe, yurt dışından da toplamda 45 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Yurt dışında ise en çok, araç üstü vakumlu yol süpürme araçları ve hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama araçları tercih ediliyor.

Son 5 yılda 45 ülkeye 2 bin 169 araç ve ekipman teslim ettiklerine dikkat çeken Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Fatih Albayrak, “Son dönemde artan siparişlerle beraber teslim edilmeyi bekleyen onlarca aracımız daha var. Yurtdışında Fas, Irak, Kazakistan, Libya gibi ülkelere gidecek ürünlerimiz şu anda üretim bandından çıkmayı bekliyor. Yurtiçinde ise çok sayıda belediye ve kamu kuruluşu için ürettiğimiz ürünlerimiz yakın bir zamanda sahiplerine teslim edilecek” diye konuştu.

Sıfır Atık Projesi'ne Kademe'den destek

Vakumlu yol süpürme aracı.
Vakumlu yol süpürme aracı.
  • Kademe; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve israfın önlenmesi, meydana gelen atık miktarının azaltılması, atıkların geri dönüşümünün sağlanması gibi amaçları kapsayan Sıfır Atık Projesi için kompost makinesi üretiyor.
kompost makinesi.
kompost makinesi.

Üretilen kompost makinesi sayesinde, ortaya çıkan atıkların geri dönüşümü sağlanıyor. Katı atık yönetiminin etkin, verimli ve hızlı sağlanması; belediye ve kamu kurumlarına ayrıcalıklar sunuyor. Atık maddelerden ayrıştırarak oluşturulan kompostlar hem toprak yapısını iyileştiriyor, hem de çevre temizliğine büyük bir katkı sunuyor.

Sıfır Atık Projesiyle 2015 yılında üretim yolculuğuna başlayan Kompost Makineleri, bir yıl içerisinde üretim aşamasını tamamlayarak ilk satışını gerçekleştirdi. 2016 yılında Beykoz Belediyesiyle başlayan satış süreci, her geçen gün artan talep ve sunduğu ayrıcalıklarla yolculuğuna devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi, Bahçelievler Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Gaziantep Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi kamu kurumları da dâhil olmak üzere 35’in üzerinde kamu ve özel kuruma bu alanda hizmet veriyor.