Dolar, euro ve altın fiyatları rekor tazeledi

Dolar ve altın fiyatları rekor kırdı
Dolar ve altın fiyatları rekor kırdı

Geçtiğimiz haftadan itibaren rekor üstüne rekor kıran dolar, euro ve altın fiyatları bugün de yukarı yönlü hareketini değiştirmedi. Dolar 22,80 TL seviyelerine ulaşarak rekorunu yineledi. Aynı dakikalarda euro 24,48 TL, gram altın ise 1436 TL seviyelerinde seyrediyor.

Gece saatlerinde 22 seviyelerini aşarak yeni bir rekor kıran dolar, saat 09.00 itibarıyla 22 lira 80 kuruştan işlem görüyor. Güne yine rekorla başlayan euro/TL aynı dakikalarda 24,4813; gram altın ise 1436,85 seviyelerinde seyrediyor.

Enflasyon yüzde 39,59 oldu

TÜİK önceki gün mayıs ayı enflasyon verilerini açıklamıştı. Doğal gaz fiyatlarının sıfır olarak hesaplanması sonucu yıllık enflasyon yüzde 39,59 olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etmesinin ardından açıkladığı Kabine'de Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olduğunu duyurmuştu. Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.