Dönüşüm kadınla başlar

Kadınların işgücüne katılma oranı yüzde 34 seviyesine geldi.
Kadınların işgücüne katılma oranı yüzde 34 seviyesine geldi.

Kadın girişimciliğine verdiği önemi bir kez daha vurgulayan MÜSİAD, ‘dönüşüm bizimle başlar’ sloganı ile Uluslararası Farkındalık Zirvesi’ni hayata geçirdi. Girişimcilik ve dijital, göç, çevre ve sağlık temaları ile yola çıkılan zirvede birbirinden değerli 14 konuşmacı, kadın girişimciliğine farkındalık uyandırmak ve kadın istihdamını artırmak için bir araya geldi.

MÜSİAD, kadın istihdamını ve kadın girişim hikâyelerini artırmak için bu yıl ilk defa Uluslararası Farkındalık Zirvesi’ni hayata geçirdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen zirvede konuşmacılar arasında KADEM Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz gibi isimler vardı.

Kadın istihdamını artırmak ve geleceğe yön vermek için yola çıkılan zirvede konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, toplumsal barışa hizmet etmek amacıyla kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle toplumun tüm katmanlarının birlikte uyum içinde yaşamasını çok önemsediklerinden bahsetti. Bir farkındalık oluşturma niyeti ile yola çıktıklarını dile getiren Asmalı, 2002’de 5,5 milyon olan kadın istihdamının şu anda 10,5 milyona yükseldiğini vurguladı. İşgücüne katılma oranının ise yüzde 34 seviyelerine geldiğini belirtti. Kadın girişimcilerin oranını ise yüzde 1,2 seviyelerinde olduğunu belirten Asmalı, bu oranı daha da yukarılara taşımayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kadının elinin değdiği her alana temas etmek istediklerinden bahseden MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar ise, Uluslararası farkındalık zirvesi ile hedeflerinin kadına dair aile hayatı, sosyal hayat, akademik hayat ve birçok alana temas etmek ve farkındalığı uyandırmak olduğunu kaydetti. Kadınların her zaman bir fikri ve hayali olduğunu ama o fikri hayata geçirme konusunda her zaman bir cesarete ihtiyaç duyduklarına değinen İlbahar; “Biz o cesaretlendirme kısmında köprü görevi göreceğiz. Bir girişim hikayesi olana mentorlük ve network kısmında destek olacak, kadınların hedeflere ulaşmasında biraz daha hızlı aksiyon almalarını sağlayacağız” diyor.