Dünya borsalarında ticaret savaşı depremi

Analistler.
Analistler.

ABD başkanı Trump’ın ek gümrük vergisi kararının ardından “ticaret savaşı” endişeleri yeniden gün yüzüne çıkarken, finansal piyasalarda kırılganlığın arttığı bir ortamda alınan bu karar sonrasında ABD endekslerinde yüzde 2’nin üzerinde düşüş yaşandı, Çin borsası ise yüzde 4,5 değer kaybetti.

05 Mayıs

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Balıkesir’de kağıtta 150 milyon dolarlık ithalatın önüne geçecek Varaka Kağıt Fabrikası’nı ziyaret etti.

7 Mayıs

Türkiye’de yaklaşık 3 milyon kişi tarafından kullanılan yemek kartıyla yıllık yaklaşık 10 milyar liralık işlem yapıldığı bildirildi.

9 Mayıs

Çinli e-ticaret devi Aliexpress, kapılarını Türk ürünlerine açtı.

10 Mayıs

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Türkiye’nin otomobili projesinde kısa vadeli düşünülmediğini ve bugünden 15 sene sonrayı dahi öngörerek çalıştıldığını söyledi.

21 Mayıs

AB Konseyi, kirliliğine neden olan tabak, çatal, bıçak ve pipet gibi tek kullanımlık plastik ürünleri 2021’den itibaren yasaklayan düzenlemeyi onayladı.

23 Mayıs

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu bankaları aracılığıyla farklı sektörler için devreye aldıkları “İVME Finansman Paketi”ni açıkladı.

29 Mayıs

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferi, bakanlar Cahit Turhan ve Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı uğurlama töreniyle başladı.

31 Mayıs

UBER, İstanbul’daki XL faaliyetlerini durdurdu.