En fazla kazandıran yabancı dil belli oldu: Yıllık 263 bin dolar

Yabancı dil
Yabancı dil

Günümüzde yabancı dil öğrenmek, kişiye hem sosyal anlamda hem de iş hayatında büyük avantajlar sağlıyor. Ana dilin yanında bir ve birden fazla dil bilmek, kariyer fırsatlarını artırıp yeni iş fırsatlarına da kapıları açıyor. İşverenler en az bir yabancı dil bilen bir kişiyi tercihlerinde öne taşıyabiliyor. Peki iş ilanlarında en çok hangi dil aranıyor? En çok hangi dil para kazandırıyor?

50’den fazla dili kapsayan online dil öğrenme platformu Preply, 1.5 milyondan fazla iş ilanını inceledi. Analizlerin ardından firma, en çok para kazandıran yabancı dili açıkladı.

Araştırmanın sonucuna göre ABD’nin New York kentinde Portekizce bilenler yılda ortalama 263 bin 781 dolar kazanıyor

Forbes'un aktardığı araştırma sonuçlarına göre, ikinci sırada yıllık 97 bin 452 dolar ile Japonca yer alıyor. Üçüncü sırayı ise ortalama ortalama 89 bin 996 dolar maaşla Almanca takip ediyor.

Şehirden şehire farklılık yaşanabiliyor

Preply'nin analizinde diğer büyük şehirlerde sıralamanın değiştiği görülüyor. Örneğin Chicago'da Almanca bilenler yıllık 144 bin 880 dolarlık ortalama maaş ile ilk sıradan kazanıyor. Fransızca bilenler 115 bin 737 dolarla ikinci, İtalyanca bilenler ise 84 bin 097 dolarla üçüncü sırada yer alıyor.

Boston'da 129 bin 300 dolar ile en iyi maaşı alanlar Chicago'da olduğu gibi Almanca bilenler oluyor. İspanyolca bilenler 98 bin 090 dolar ile ikinci ve Mandarin (Çince) bilenler 57 bin 787 dolar ile üçüncü sırada yer alıyor.

Genele bakıldığında en fazla kazandıran dil Almanca oldu

Preply ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm eyaletleri kıyaslayarak yılda ortalama 69 bin 898 dolar maaşla Almancanın en çok kazandıran yabancı dil olduğunu ortaya çıkardı. Preply'nin kampanya yöneticisi Daniele Saccardi, "Almanca, popüler dillerden biri olan Fransızca'yı geride bıraktı ve yalnızca Amerika'da değil, Birleşik Krallık ve Avrupa'da da listelerimizin başında geliyor" dedi.