Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi

Enerjide tam bağımsız Türkiye vurgusunun öne çıktığı zirvede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Yüzyılının, geleceğin Türkiye’sinin vizyon belgesi olduğuna dikkat çekti.
Enerjide tam bağımsız Türkiye vurgusunun öne çıktığı zirvede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Yüzyılının, geleceğin Türkiye’sinin vizyon belgesi olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Yüzyılının ilk enerji zirvesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayelerinde Albayrak Medya tarafından düzenlendi. Enerji sektörünün temsilcilerini tek çatı altında toplayan “Enerjide Türkiye Tüzyılı” zirvesinde gelecek yüzyılın enerji politikaları masaya yatırıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayelerinde ve Albayrak Medya’nın öncülüğünde “Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi” gerçekleşti. 2023 yılının ilk enerji zirvesi olma özelliğini taşıyan etkinlikte petrol ve doğalgazdan, elektrik, madencilik ve yenilenebilir enerji sektörlerine kadar Türkiye'nin gelecek yüzyılına damga vuracak birçok konu konuşuldu.

Petrol, doğalgaz, elektrik, madencilik ve yenilenebilir enerji sektörlerini aynı çatı altında buluşturan Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez gerçekleştirdi. OME Petrol ve Gaz Direktörü Doç. Dr. Sohbet Karbuz’un özel konuşmacı olarak yer aldığı zirvenin ilk oturumunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez soruları yanıtladı. Zirvede, TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, DEİK Enerji İş Konseyi Başkanı Haluk Kalyoncu, Doç. Dr. M. Levent Yılmaz, Prof. Dr. Levent Aydın, BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Burhan Özcan, EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ve enerji sektörünün daha birçok değerli ismi ağırlandı.

Albayrak Grubu olarak 71 yıldır Türkiye'nin yerli ve milli ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunduklarını belirten Albayrak Grubu CEO'su Prof. Dr. Ömer Bolat, “2023 yılıyla birlikte farklı bir üst lige ülke olarak ekonomimizi taşıma gayreti içerisindeyiz. 2023 yılı itibarıyla enerjide izlenen milli politikaların en somut sonuçlarının alınmaya başlandığı ve icraata geçeceği bir yıl olmasını diliyoruz” dedi.

“Türkiye Yüzyılı, geleceğin Türkiye'sinin vizyon belgesidir”

Enerjide tam bağımsız Türkiye vurgusunun öne çıktığı zirvede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Yüzyılının, geleceğin Türkiye’sinin vizyon belgesi olduğuna dikkat çekti. Elektrik ve doğal gazda indirimin devam edeceğini müjdeleyen Dönmez, “İlk kez ilan ediyorum; Umman ile yeni bir gaz alım anlaşması imzalıyoruz. Umman’dan yıllık 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik edeceğiz ve anlaşmamız 10 yıl geçerli olacak. Daha sonra yine uygun şartlar oluşursa anlaşmayı uzatma imkânımız da var” dedi.

Türkiye Yüzyılında yeni keşifler

OME Petrol ve Gaz Direktörü Doç. Dr. Sohbet Karbuz, Rusya ve Ukrayna çatışmasıyla birlikte enerji piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. “Türkiye Yüzyılında Yeni Keşifler” başlıklı oturumda ise TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin doğalgaz ve petrol keşiflerinin ayrıntılarını aktardı.