Erdoğan'dan TOBB Ekonomi Şurası'nda fırsatçılara gözdağı

Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan.

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “bu marketlerde eğer kalkıp benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevide bizimdir ve hesabını sorarız” diye konuştu.

1 Ocak

ABD ve İsrail, “İsrail’e karşı olumsuz önyargıları güçlendiren kararlar aldığı” gerekçesiyle UNESCO’dan resmen ayrıldı.

4 Ocak

Türkiye’nin başlangıç ve temel eğitim uçağı Hürkuş-B’nin seri üretimi ve uçuş testleri tamamlanan ilk 2 uçağı, eğitime başladı.

5 Ocak

13.9 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek aralık ayı ihracatı gerçekleşti. Yıllık ihracatta 168.1 milyar dolarla Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı. Dış açık ise yüzde 28 azaldı.

18 Ocak

Sinema sektöründe yapımcılar ile salon işletmecileri arasında yaşanan promosyonlu bilet krizine çare olarak gündeme getirilen yasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Yasaya göre, salon işletmecileri, sinema bileti içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyetleri gerçekleştiremeyecek.

24 Ocak

ABD destekli darbe girişimine karşı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, seferberlik çağrısında bulundu. Maduro, “Cesur ve savaşçı Venezuela halkını, sokakta kalmaya ve seferber olmaya çağırıyorum” dedi.

27 Ocak

Davos’un teması küreselleşme oldu. Ticarette korumacılık, iklim değişikliği, eşitsizliğin artması ve küresel ticarete yönelik kaygılar zirveye damga vurdu.

30 Ocak

Türkiye ekonomisinde yaşanan dengelenme süreci sürüyor. BIST 100 endeksi yüzde 2,7 değer kazanarak 104 bin bandını aştı. Geçtiğimiz günlerde de 2013’ten bu yana borsada en yüksek yabancı alımı gerçekleşmişti.