Finansın gündemi jeopolitik riskler

7. İstanbul Finans Zirvesi.
7. İstanbul Finans Zirvesi.

Bu yıl İstanbul Finans Zirvesi, T.C. Başbakanlık himayesinde 06-07 Eylül 2016 tarihlerinde Conrad İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 7. İstanbul Finans Zirvesi'nin (IFS’16) ana teması "Jeopolitik Riskler ve Finans" olarak belirlendi.

Özellikle Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere, küresel anlamda önde gelen pek çok kurum ve kuruluş temsilcilerine önemli yatırım fırsatları sunan ve bu konuda öncülük yapan İstanbul Finans Zirvesi bu yıl “T.C. Başbakanlık” himayelerinde 06-07 Eylül 2016 tarihlerinde Conrad İstanbul Bosphorus’da gerçekleştirilecek.

Küresel finansın liderleri İstanbul'da

Dünya ekonomisine yön veren pek çok karar alıcı, özel sektör temsilcisi ve akademisyene iki gün boyunca ev sahipliği yapacak olan ve bu yıl yedincisi düzenlenecek olan zirvenin ana teması ise “Jeopolitik Riskler ve Finans” olarak belirlendi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Zihat Zeybekçi ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın yanı sıra Royal Dutch Shell eski Başkanı ve CEO’su Sir Mark Moody-Stuart, Litvanya Nexus Operations CEO’su Gintarė Narkevičiūtė, İslam Kalkınma Bankası Grubu Ülke Daimi Temsilcisi Saleh Jelassi, Macaristan Merkez Bankası İcra Direktörü Dániel Palotai, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Sermaye Piyasası Baş Danışmanı Jim Turnbull, Bosna Hersek Bosna Bank International CEO’su Amer Bukvic, Halk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Özdil ve HSBC Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Horozoğlu gibi isimler de bu yılki zirvede yer alacak. Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde yaşanan farklı endişeler, bölgesel gerilimler altında küresel sermaye ve ticaret akışı, emtia ve finans piyasalarında ortak kırılganlıklar, kentleşme ve yeni şehirlerin finansmanı, teşvikler ve bölgesel yatırımlar gibi konular bu yılki zirvenin alt başlıkları arasında yer alacak.

Zirvenin Offıcıal Turkısh Media partneri Albayrak Medya

Albayrak Medya Grubu'nun 'Official Turkish Media' partneri olduğu 7. İstanbul Finans Zirvesi'nin son gününde son oturumun konusu ise "Kentleşme ve Yeni Şehirlerin Finansmanı, Teşvikler ve Bölgesel Yatırımlar" başlığını taşıyor. Derin Ekonomi Dergisi Yazı İşleri Müdürü Sinem Köseoğlu'nun moderatörlük yapacağı oturumda konuşmacı olan KOP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Amstar Global Partners Ltd. Kıdemli Başkan Yardımcısı Zafer Baysal ile Kentsel Tasarım Uzmanı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; kentsel dönüşüm, akıllı kentler ve bunların finansmanı üzerine görüşlerini paylaşacaklar