Gürok Grup, yeni yatırımlarla Türkiye'ye değer katan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor

Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat.
Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat.

Kütahya’da 75 yıl önce faaliyetlerine başlayan, bugün dünyanın 140 ülkesine ihracat gerçekleştiren; sanayi, turizm, yapı gibi sektörlerde dünya markası yaratma hedefiyle çalışan Gürok Grup, 2024 yılında güçlü yatırımlarla yeni sektörlere giriyor. Uzun vadeli plan ve hedeflerle ilerlediklerini belirten Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, “Önümüzdeki 10 yılda ise 1,5 milyar dolar yatırım yapma planımız var” dedi.

Kütahya’da faaliyete geçtiği 75 yıldan bu yana sanayi, turizm ve yapı sektörlerinde faaliyet gösteren Gürok Grup, 3 kıtada 5.000’den fazla çalışana istihdam sağlıyor, 140’tan fazla ülkeye ihraç gerçekleştiriyor.

“10 yılda 1,5 milyar dolar yatırım yapacağız”

Şirketin mevcut sektörlerde pazar payını artırma hedefiyle çalışacağını belirten Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, “Hedefimiz 2024 yılında da bu sektörlerde pazar payımızı büyütmek ve ithalat rakamlarımızı artırarak Türkiye ekonomisine değer katmaya devam etmek olacaktır. Gürok Grup olarak geçtiğimiz son 10 yılda faaliyette olduğumuz sektörlerde şirketlerimizin büyüme, AR-GE ve inovasyon gibi ihtiyaçlarına yönelik toplam 1 milyar dolar yatırım yaptık. Önümüzdeki 10 yılda ise 1,5 milyar dolar yatırım yapma planımız var” dedi.

“Gürok İçecek ile 30 milyon dolarlık bir yatırımla yeni bir sektöre giriyoruz”

Yeni sektörlere adım atma konusunda ciddi bir iştahları olduğunu belirten Esin Güral Argat, “Hızlı tüketim ürünleri sektörüne ayakları yere basan bir girişimle adım atıyoruz. Burdur havzasındaki eşsiz bir içeriğe sahip olan kaynak ile Gürok İçecek şirketimizle sektöre ilk olarak Mineralli Su kategorisinde adım atacağız. Bu alanda şu anda 30 milyon dolarlık bir yatırımı gerçekleştirdik.

2024 yılında bu alana odaklanacağız ve bu yeni sektörde tüketiciyi odağına alan farklı ve katma değerli ürünlerle pazara gireceğiz. Avrupa’nın en iyi standartlara sahip AR-GE laboratuvarlarından biri de tesisimizde olacak. Hedefimiz yalnızca Türkiye pazarı değil, Gürok İçecek ile farklı bir sektörde yine ihracatta gücümüzü ortaya koymak.”

“Güneş enerjisi santrali ile temiz enerji sektörüne adım atacağız”

Önümüzdeki yıl şirketin sürdürülebilirlik konusunu odağına almaya devam edeceğini belirten Esin Güral Argat enerji verimliliği ve geri dönüşüm projeleriyle karbon ayak izimizi azaltmak üzere proje ve çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Sürdürülebilirlik alanında önemli bir yatırımla yenilebilir enerji sektörüne giriş yapacaklarını belirten Esin Güral Argat şöyle konuştu: “2024 itibarıyla yeni yatırım planlarımızda Güneş Enerji Santrali var. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Güneş Enerjisi Santralini hayata geçireceğiz ve temiz enerji ile enerji sektörüne de adım atmış olacağız.”