İhracata gençlik aşısı

Türkiye'nin 2026 ihracat hedefi: 300 milyar dolar.
Türkiye'nin 2026 ihracat hedefi: 300 milyar dolar.

TİM, genç ihracatçı sayısını artırmak ve geleceğin ihracat ehli genç neslini yetiştirmek amacıyla genç tim projesini hayata geçirdi. TİM Başkanı İsmail Gülle, “ihracatla yükselen Türkiye’yi gençlerimizle oluşturacağız” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), genç ihracatçı sayısını artırmak ve geleceğin ihracat ehli genç neslini yetiştirmek amacıyla Genç TİM projesini hayata geçirdi. Yeni projesiyle gençlerin elinde ihracatla yükselen Türkiye’yi oluşturmayı hedefleyen TİM, tüm sektörlerden Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde görev yapan genç ihracatçıları bir araya getirdi. Genç TİM Yönetim Kurulu’nda, en az toplam kadın üyelerin oranı kadar kadın yönetim kurulu üyesi bulundurulması zorunlu tutuldu.

İhracat gençlerin elinde yükselecek

Genç TİM’in hedeflerini ve yol haritasını kamuoyuyla paylaşan TİM Başkanı İsmail Gülle “İhracat, genç nesillere aktarılması gereken sosyal bir mirastır. Bizler için aslolan, bu milli varlığı, bu duyguyu, heyecanı geleceğe taşımak, gençliğimizle buluşturmaktır. Amacımız, gençlerimizin ellerinde, ihracatla yükselen Türkiye’yi oluşturmak. Gençlerimizi ihracata teşvik edeceğiz, dış pazarlara erişimlerini artıracağız, ticari diplomaside ihracat elçisi yapacağız. Kuruluş aşamasında 131 üyemizle yola çıkmış bulunuyoruz.

'İnşallah 5 yıl içerisinde, 300 milyar dolara yükselecek ihracatımızla Genç TİM üye sayımızı da 500’lere çıkaracağız'
'İnşallah 5 yıl içerisinde, 300 milyar dolara yükselecek ihracatımızla Genç TİM üye sayımızı da 500’lere çıkaracağız'

Genç TİM’in yapısı ve işleyişine dair detayları içeren “anayasa”yı istişare toplantısında madde madde değerlendirip karara bağladıklarını dile getiren Gülle, “Genç TİM bünyesindeki komitelerden sorumlu olacak 18 başkan vekilimizi, birliklerimizle gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda seçtik. Genç TİM’in verimli, şeffaf, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir yapıda olması için ‘anayasa’mıza gerekli tüm maddeleri ekledik.” değerlendirmesinde bulundu.

İhracat yapmak İsteyen tüm gençler potansiyel üye

TİM Başkanı Gülle, Türkiye’de 18-40 yaş aralığında 30 milyona yakın gencin bulunduğunu kaydederek, gençliğe yapılan yatırımın orta ve uzun vadede çok fazla değer oluşturduğunu, bu durumun en güzel örneklerini son yıllarda genç girişimcilerce hayata geçirilen unicornların gösterdiğini söyledi. Gülle, “Kısa süre içerisinde unicorn sayımız daha da artarak çift haneli rakamlara yükselecek. Amacımız, gençlerimizin ellerinde, ihracatla yükselen Türkiye’yi oluşturmak” diye konuştu.

Bugünden 10-20 yıl sonra ulaşacakları rakamların tamamen genç ihracatçıların vizyonuyla ortaya çıkacağını dile getiren İsmail Gülle, son dönemde ihracatta tarihi rekorlara imza attıklarını, 12 aylık ihracatta 200 milyar dolar sınırını aşmayı başardıklarını belirterek, 5 yıl içerisinde 300 milyar dolara ulaşacaklarını bildirdi.