İş yaşamınızı kolaylaştıracak 10 uygulama

İşte iş yaşamınızı kolaylaştıracak, son zamanların popüler uygulamalardan birkaçı… ​
İşte iş yaşamınızı kolaylaştıracak, son zamanların popüler uygulamalardan birkaçı… ​

Günün üçte birini işleriyle meşgul olarak geçiren modern insanın özellikle zamanını verimli kullanmasını sağlayan mobil uygulamalar büyük ilgi görüyor. Birçoğu ücretsiz olan ve Türkçe dil desteği de sağlayan bu uygulamalar sayesinde çok daha verimli ve hızlı çalışmak mümkün.

Evernote

Her ortamda not alınmasına imkân veren ve multimedya notları depolamayı da sağlayan Evernote aynı zamanda farklı cihazlardan erişilebilme özelliği ile öne çıkıyor. Elle yazılan notlar, fotoğraflar, ses dosyaları ve web sayfalarını dahi not edebilen uygulama, günlük olarak da kullanılabiliyor. Tüm cihazlarda senkronize olmaya imkân tanıması ile bir cihazda başlanan bir iş, başka bir cihazda tamamlanabiliyor. Ücretsiz olarak kullanılabilen Evernote aynı zamanda ekstra avantajlar sunan bir ücretli sürüme de sahip.

Hellosıgn

Mobil cihazlardan dokunmatik ekran aracılığı ile imzalanması gereken belgeleri uzaktan imzalama imkânı sağlayan HelloSign, aylık belirli bir ücret karşılığında sınırsız hizmet sağlıyor. Ofiste bir sözleşme imzalamak, müşteriye götürmek ve imzalatmak zorunda kalınan günleri hatırladığımızda HelloSign oldukça yararlı bir uygulama. 80 binin üzerinde müşterisi ile kısa sürede rakiplerinden sıyrılan e-imza platformunu en son DropBox 230 milyon dolar karşılığında satın alacağını duyurmuştu.

Toggl

Kullanıcılarına zamanı daha iyi yönetme olanağı sunan Toggl, bir işin ne kadar zamanda yürütüldüğünü kaydedebileceğiniz bir sayaç. Bu sayede bir sonraki adımı daha verimli yönetmeyi sağlayan uygulamanın en önemli avantajlarından biri ücretsiz olması. Bununla beraber kapsamlı raporlama, gelişmiş özellikler ve ekip yönetimi için farklı ücretli seçenekleri de mevcut. Hem IOS hem Android cihazlarda kullanılan uygulama Siri ile de uyumlu.

Any.do

Görev yönetim konusunda kolaylık sunan Any.do günlük işlerin planlanmasında kullanıcılara asistanlık hizmeti sağlıyor. Yapılacak işleri saatine göre planlayan ve zamanı geldiğinde bildirim gönderen Any.do, benzerleri arasından özellikle kullanım kolaylığı ile sıyrılıyor. Türkçe dil desteği de sunan uygulama 20 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılıyor.

Teleware we: Call

İş ve kişisel yaşamları için ayrı iki telefon kullananlara yönelik düşünülen Teleware uygulaması, telefona ayrı bir numara eklenmesini saplayarak kullanıcıyı büyük bir yükten kurtarıyor. Uygulama ofis dışında olunduğunda rahatsız etme özelliğini devreye sokarken; iş ve kişisel telefondaki gelen çağrı, rehber ve e-postaları da ayrı ayrı yönetmeyi sağlıyor.

Skype for busıness

Herkesin yakından bildiği ücretsiz video görüşme yapmaya imkân tanıyan Skype’ın kurumsal işletmeler için uygulaması Skype for Business, Office 365’in bir parçası olarak sunuluyor. Uygulama 250 kişiye kadar toplu görüşme imkânı sağlayarak, kullanıcılara esnek saat ve mekânlarda toplantı yapma olanağı sunuyor. Kayıt özelliği sayesinde toplantıları durdurup sonra izleyebilmek de mümkün.

Maılbox

Çalışma hayatında oldukça zaman alıcı bir uğraş olan e-maillerin kontrolünü tek bir platformdan yönetmenize imkân veren Mailbox, böylece önemli mesajları atlamanızın önüne geçiyor. Kişisel ve işle ilgili maillerin tek bir yerden yönetilmesi yanı sıra Mailbox, farklı işaret ve renklendirmeler ile e-maillerinizi kategorileştirmenize de yardım ediyor.

Camscanner

Ofis dışındayken bir dosyanın PDF’ine ya da görüntüsüne ihtiyaç duyulduğunda, CamScanner belgeyi çabuk ve kolay bir şekilde, sadece bir fotoğraf çekerek tarayabilmeye imkân sağlıyor. Kaydederken JPEG veya PDF isteyip istemediğinizi soran uygulama ile belgeyi e-posta, Whatsapp, Evernote dâhil birçok kanaldan paylaşabilir ve hatta doğrudan Google Drive’ınıza gönderebilirsiniz. 16 dilin desteklendiği uygulamanın ücretli sürümü çoklu çekimlere de izin veriyor.

Appblock

İşyerinde çalışırken, işin verimli sürdürülmesini engelleyebilecek birçok unsur var. Özellikle sosyal medyadan gelen bildirimler anlık da olsa işten uzaklaşılmasına neden oluyor. AppBlock ise istediğiniz sürelerde belirli uygulamaların kapatılmasına ve böylece daha verimli çalışmanıza yardımcı oluyor. Uygulama, hangi uygulamalarda daha fazla vakit geçirdiğinizi gösteren raporlar da sunuyor.

Pocket

İnternette bulduğunuz ancak vaktiniz olmadığı için okuyamayacağınız sayfaları saklayarak, daha sonra çevrimdışı okumanıza imkân veren Pocket, hesabınıza diğer cihazlardan ulaşmanızı da sağlayarak önemli makaleleri kaçırmamanıza ve zaman kazanmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca okuduğunuz hiçbir kaldığınız yerden devam etme özelliği sayesinde yarım kalmıyor.