Kadın çalışan oranımız yüzde 30’un üzerinde

Genç TİM Başkan Vekili ve Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kübra Orakçıoğlu Kazan.
Genç TİM Başkan Vekili ve Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kübra Orakçıoğlu Kazan.

­ Genç TİM Başkan Vekili ve Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kübra Orakçıoğlu Kazan, erkek giyimde kadın çalışan olmanın zor olduğunu belirtiyor. Kazan, Orka holding olarak toplamda kadın çalışan oranlarının yüzde 30’un üzerinde olduğunu ve erkek giyim için oldukça yüksek bir oran olduğuna vurgu yapıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nü 2010 yılında tamamlayan Kübra Orakçıoğlu Kazan, 2011 yılında SUNY New Paltz’dan mezun oldu. Üniversite eğitimini tamamlayıp, New York’taki iş tecrübesinden sonra aile şirketinde çalışmaya devam etmek için Türkiye’ye dönen Kazan, Orka Holding bünyesinde muhasebe, satış, yurtdışı satış, perakende, pazarlama gibi çeşitli birimlerde çalıştı. Kazan, şuanda yurtdışı pazarlama, stratejik planlama görevlerini yürütüyor ve aynı zamanda Orka Holding bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi. Bunun yanında DEİK Yurtdışı Yatırım İş Konseyi üyeliğini aktif olarak yürütüyor. Ayrıca TİM Marka Konseyi’nde katma değerli ihracatı artırma amaçlı projeler yürütmekle birlikte Genç TİM Konseyi’nde de Başkan Yardımcısı.

Kültürel yapının ve geleneksel iş yapış modellerinin kadınların iş hayatında geri kalmasına neden olduğunu söyleyen Kübra Orakçıoğlu Kazan, yapılması gerekenlerin başında ise kadınlara iş hayatında dik durmaları önerisinde bulunuyor.

Erkek giyimde kadın çalışan olmanın zor olduğunu belirten Kazan,

Merkezimizde çalışan kadın oranı yaklaşık yüzde 50’lerde. Totalde de kadın çalışan oranımız ise yine yüzde 30’un üzerinde. Erkek giyim için gerçekten de yüksek bir oran

diyor.

Kazan, insanların hayatlarına özellikle de gençlerin hayatlarına dokunmayı sevdiğini ve yaklaşık 5 yıldır da mentörlük yaptığını belirtiyor. Mentörlüğe ilk olarak İTÜ Mezunlar Derneği ile başlayan daha sonrasında talep olduğunu fark eden Kazan, zamanı yettiğince ihtiyacı olan öğrencilere, yeni mezunlara ya da start-up’lara mentörlük yaptığını söylüyor. Kazan, genç kadın girişimcilere “Birlik olun. Öz güvenli olun. Umudunuzu kaybetmeyin” tavsiyelerinde bulunuyor.