Kısa çalışma ödeneği 3 ay daha devam edecek

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nisan, Mayıs ve Haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneğinin uzatılacağını söyledi. Kısa çalışma ödeneğinin uzatılması iş dünyasını sevindirdi.

Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldıklarını açıkladı.

Toplantıda, turizm sektörünün sorunlarını, beklentilerini gözden geçirdiklerini, sektörel kazanımları nasıl daha ileri götürebileceklerini ele aldıklarını aktaran Erdoğan tüm sektörlere de müjde verdi: “Toplantımız esnasında sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edilme kararı aldık. Ayrıca turizm sektöründe mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesinin de yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık.”

İş dünyasından memnuniyet mesajı

“Kısa çalışma ödeneği” uygulamasının uzatılması, iş dünyası ile esnaf ve sanatkarların temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzatılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ortak açıklamayla teşekkür etti. Tüm çalışma hayatının ihtiyacının olduğu belirtilen ortak açıklamada, “Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzatılmasını çok kıymetli buluyoruz. Salgınla mücadele sürecinin devam etmesi başta olmak üzere, son dönemde yaşanan diğer zorluluklar sebebiyle tüm çalışma hayatının ihtiyacı vardı. Öncelikle bu konuda yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, kendisi nezdinde tüm ilgililere teşekkür ediyoruz” dendi.