KOSGEB’den KOBI’lere bir destek daha

'Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır'
'Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır'

Pandeminin KOBİ’ler üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla KOSGEB aracılığıyla verilecek, 5 milyar tl bütçeli yeni destek programı açıklandı. Buna göre, mikro ölçekli işletmelere 30, küçük işletmelere 75 bin tl üst limitli, 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz destek verilecek. Programdan yaklaşık 130 bin işletmenin yararlanması öngörülüyor.

Pandemi sürecinde gelir kaybına uğramış, nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik destek programı açıklandı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilecek 5 milyar TL bütçeli yeni destek programını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır” diyerek duyurdu.

Startuplara ilave destek sağlanacak

Başvuruları 03-21 Mayıs tarihleri arasında alınan programın detaylarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank paylaştı. KOSGEB’in Kovid-19’dan zarar gören imalat sektöründeki işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulan teknoloji tabanlı start up’lar için bu programı başlattığını belirten Varank, Kovid-19’a karşı ilk aksiyon alan ülkelerden biri olduğumuzu belirterek, “Teknoloji tabanlı start-up’ların test ve sertifikasyon gibi ihtiyaçları için de 25 bin TL’ye kadar ilave destek sağlayacağız. Toplamda yaklaşık 130 bin işletmemizin bu programdan yararlanabileceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

İlk ödemeleri Haziran 2020’de yapılacak ve geri ödemelerine 2024’ten sonra başlanacak olan Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı ile imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge gibi sektörlerde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin finansmana kolay erişimini hedefleniyor.