Kredi kartından avans çekimine sınırlama getirildi

Arşiv
Arşiv

Merkez Bankası, kredi kartlarında nakit çekim ve kuyum harcamaları için düzenlemeye gitti. Düzenlemeye göre, TCMB, kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırdı.

Kredi kartı nakit avans düzenlemesi kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Merkez Bankası yüksek limitli kredi kartlarında nakit avans ve kuyum harcamalarını menkul kıymet kapsamına aldı. Kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırdı.

Kredi kartında limit 50 bin TL

Merkez Bankası, ilgili değişikliği içeren yazıyı dün bankalara gönderdi. Yazıda bireysel kredi kartlarıyla nakit çekimi ve kuyum harcamalarında kredi türüne göre yüzde 30 menkul kıymet tesisi yükümlülüğü getirildiği ifade edildi. Yükümlülüğün başlangıç tarihi 16 Mayıs olarak bildirildi. Kredi kartları konusunda limitin 50 bin lira üstü olduğu ifade ediliyor. Mevcutta azami yüzde 1,36 faize kadar uygulanan nakit avans limitinin düzenleme sonrası daralacağı kaydediliyor. Merkez Bankası ayrıca, kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi uygulamasının kapsamı genişletilerek, diğer ticari krediler ile tüketici kredilerini de bu kapsama dahil etti.