MÜSİAD yeni binasında

MÜSİAD artık Yenibosna’daki yeni binasında hizmet verecek.
MÜSİAD artık Yenibosna’daki yeni binasında hizmet verecek.

MÜSİAD 25. Olağan genel kurulu kapanış oturumu ve yeni genel merkez binasının resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Türkiye’nin önde gelen sermaye kuruluşlarından olan MÜSİAD artık Yenibosna’daki yeni binasında hizmet verecek.

2017 yılı içerisinde temelleri atılan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) yeni binasının açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile dualar eşliğinde açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tören sırasında yaptığı konuşmada MÜSİAD’ın amiral gemisi rolüne dikkat çekerek “MÜSİAD’ın büyümeye devam ediyor olmasını dikkatle izliyorum. Daha kucaklayıcı daha toparlayıcı bir kuruluş olması bakımından da önemsiyorum. Devletle sermaye arasında köprü olan MÜSİAD yanımıza durmasıyla da milli ve yerli oluşunu göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Olağan Genel Kuruluda MÜSİAD Genel Başkanlığına yeniden seçilen Abdurrahman Kaan ise yeni binada yeni teşkilat yapısına geçtiklerini açıklayarak bürokrasiden uzak, küçük ve verimli çalışma komiteleri ekseninde kümelenen yeni bir yönetim modelini hayata geçireceklerini duyurdu. Yeni dönem ile beraber her zamankinden daha aktif ve sistemli çalışmalar yürütülmesi için altyapı çalışmalarını tamamladıklarını belirten Kaan, bu amaçla tasarlanan OSB Projesi kapsamında her yıl 200 orta ölçekli işletmeyi geliştirerek 10 yılda 20 bin firma ve 200 milyar dolar çıktı hedeflediklerini açıkladı.

“Meselemiz büyük Türkiye"

2017 yılı içerisinde temelleri atılan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) yeni binasının açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile dualar eşliğinde açıldı.
2017 yılı içerisinde temelleri atılan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) yeni binasının açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile dualar eşliğinde açıldı.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan törende yaptığı konuşmada MÜSİAD’ın ekonomi için önemine dikkat çekerek Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Kaan “Türkiye, artık uluslararası arenada güçlü ve etkin bir oyuncu. Güçlenen bir Türkiye’nin maruz kaldığı ekonomipolitik ortam, bizleri yıldırmaz. Aksine daha büyük hamleler ve ilerleme yolunda daha cesur adımlar atmak adına cesaretlendirir ve yüreklendirir” ifadelerini kullandı.

Gelecek sene 30. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak MÜSİAD’ın yeni binası 15 toplantı salonu, açık ve kapalı otopark, kütüphane, mescidi de içerecek şekilde üçü yer altında olmak üzere 8 katlı olarak planlandı. Kompleks, 14 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edildi.