Otomotiv teknolojilerine 100 milyon TL'lik yatırım

Etkinlik ile ilgili detaylı bilgilere bigbang2021.itucekirdek.com adresi üzerinden ulaşılabiliyor.
Etkinlik ile ilgili detaylı bilgilere bigbang2021.itucekirdek.com adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

Yenilikçi teknolojilerin gelişimi, otomotiv sektöründeki rekabetin artmasına öncülük ediyor. Oyunun kurallarını değiştiren inovasyon odaklı girişimlerin başı çektiği çalışmalar, otomotiv endüstrisinin gelişimine katkı sunuyor.

Türkiye’nin otomotiv alanında yaptığı atılımlara katkı sağlayan İTÜ ARI Teknokent ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliği; sürüş güvenliğinden batarya yönetimine, yazılım çözümlerinden malzeme teknolojilerine, otonom araçlardan mikromobiliteye kadar farklı alanlardaki girişimlere destek veriyor. Bugüne kadar destek alan girişimlerin yarattığı toplam ciro 106 milyon TL’ye ulaşırken, 750’den fazla kişiye de istihdam imkanı sağlandı. 2021 yılında Otomotiv Programı’na başvurarak finale kalan öncü otomotiv teknolojileri girişimcileri ise 2 Aralık’ta Big Bang Start-up Challenge sahnesinde kamuoyu ile buluşacak. Bu girişimlere Big Bang’deki pek çok ödülün yanı sıra, OİB tarafından otomotiv ve mobilite girişimlerine özel ayrılan 600 bin TL ‘lik ek kaynak sağlanacak. Etkinlik ile ilgili detaylı bilgilere bigbang2021.itucekirdek.com adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

Otomotiv girişimcileri Türkiye'den dünyaya açılıyor

İTÜ ARI Teknokent ve OİB iş birliği sayesinde girişimciler, Türkiye’den dünyaya açılma şansı elde ederek, küresel otomotiv sektöründe Türk teknolojilerinin de yer almasını sağlıyor. OİB ve İTÜ ARI Teknokent desteğini alan girişimciler; İTÜ Çekirdek’in mentorluk, birebir koçluk, eğitim, Ar-Ge desteği, yatırımcı görüşmeleri gibi imkanlardan yararlanmanın yanı sıra hem “Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması”na (ödül: 500 bin TL) katılma hakkına sahip oluyor hem de Big Bang Start-up Challenge etkinliğine (ödül ve yatırımlar: 54 milyon TL) katılım şansı yakalıyor.