Pazarlama sektörünün en büyük buluşması: Global Marketing Summit 2022

Bu çevrimiçi etkinliğe 143 ülkeden 50 binden fazla katılımcı katıldı.
Bu çevrimiçi etkinliğe 143 ülkeden 50 binden fazla katılımcı katıldı.

Pazarlama dünyasının en büyük etkinliği olan Global Marketıng Summıt 2022, 18-21 ekim’de gerçekleşti. Yıldızlar yağmuruna tutulan etkinlikte, dünyanın en önemli pazarlama guruları ve iş dünyasının liderleri bir araya geldi. 225 konuşmacıya ev sahipliği yapan zirve, pazarlama sektöründe bu yıl ‘en çok konuşmacısı’ olan etkinlik oldu.

Seda Mızraklı Ferik.
Seda Mızraklı Ferik.

Türkiye’nin Toplantı ve Etkinlik şirketi KREA M.I.C.E’nin ev sahibi olduğu Global Marketing Summit, 18-21 Ekim’de gerçekleşen ve ana teması pazarlama ile sürdürülebilirlik olan bir zirve oldu. Pazarlama dünyasının önde gelen isimlerinin ağırlandığı zirvede ‘Pazarlama 5.0, Sürdürülebilir İş’ başlığında konuşmalar gerçekleşti.

KREA M.I.C.E tarafından her sene düzenlenen bu etkinlikte geçen yıl 197 konuşmacı bulunurken, bu yıl 225 konuşamacı yer aldı. Toplam 100 oturum gerçekleşen zirvede onur konuşmacısı ise dünyanın en önemli pazarlama gurusu olan Northwestern Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Philip Kotler oldu. Geniş bir kitlenin ilgilisini çeken bu etkinlik, pazarlama sektörünün ‘en çok konuşmacılı’ ve ‘en fazla C level konuşmacılı’ etkinliği oldu. Ayrıca zirve Başkanı KREA M.I.C.E. Kurucusu ve CEO’su, KREA Digital Kurucu Ortağı Seda Mızraklı Ferik, bu etkinlikle kadın liderleri de desteklediklerini belirterek, konuşmacıların yüzde 47’sinin kadın olduğunun altını çizdi. Global Marketing Summit 2022, dört gün boyunca online gerçekleşirken, dördüncü gününde Çırağan Sarayı’ndaki oturumlarla sona erdi. Akbank ve Turkcell ana sponsorluğunda gerçekleşen etkinlik, dünyada ilk kez ‘ömür boyu izleme’ imkanı sundu. Çünkü zirve katılımcıları çevrimiçi gerçekleşen bu etkinliği online olarak diledikleri zaman izleyebilecek. Bu çevrimiçi etkinlikte ise 143 ülkeden 50 binden fazla katılımcı katıldı.

Zirve Başkanı KREA M.I.C.E. Kurucusu ve CEO’su, KREA Digital Kurucu Ortağı Seda Mızraklı Ferik ise pazarlama zirvesi alanında Türkiye’den bir dünya markası oluşturma hedefi olduklarını belirtti. Ferik ve pazarlama dünyasının önde gelen isimleri, bu zirve öncülüğünde sürdürülebilir bir gezegen için birlikte hareket edilmesinin gerekliliğini tüm dünyaya anlatmış oldu. Yeni dünya düzeninde sürdürülebilirliğin artan önemine dikkat çeken Ferik, gelecek yıllarda da sürdürülebilirliğe geniş ölçüde yer vereceklerini ifade etti. Bu yüzden Global Marketing Summit gelecek yıl 17-20 Ekim tarihlerinde ‘Sürdürülebilir İş-Sürdürülebilir Dünya' ana temasıyla düzenlenecek.