Şampiyon Trabzonspor kasasını doldurdu

Süper Lig’de elde ettiği başarıyla kasasını dolduran bordo-mavililer, Şampiyonlar Ligi arenasında da yeniden boy göstermeye hazırlanıyor.
Süper Lig’de elde ettiği başarıyla kasasını dolduran bordo-mavililer, Şampiyonlar Ligi arenasında da yeniden boy göstermeye hazırlanıyor.

Süper Lig’de 38 yıl sonra şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor, 2021/22 futbol sezonunda 500 milyon liraya yakın gelir ile kasasını doldurmayı başardı. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalması halinde bordo-mavililerin geliri 1 milyar liraya ulaşacak.

Nefesleri kesen 38 haftalık zorlu maratonun ardından Türkiye Spor Toto Süper Lig’de 2021-2022 Ahmet Çalık sezonunu şampiyon tamamlayan Trabzonspor, sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 38 yıl aranın ardından, 32 hafta zirvede kalarak mutlu sona ulaşan Karadeniz temsilcisi, 81 puanla sezonu tamamladı.

Lige katılım payı olarak kasasına toplamda 36 milyon lira koymayı başaran Trabzonspor, performans primi olarak dağıtılan yayın gelirlerinden; 65 milyon lira galibiyet primlerinden, 14 milyon lira da beraberliklerden elde etti. Uzun yıllar sonra elde ettiği şampiyonlukla 50 milyon liralık bonusu kasasına koyan fırtına, eski şampiyonluklar için de kasasına 35 milyon lira koydu. Böylece yayın gelirinden toplamda 200 milyon lira para kazanan Karadeniz ekibi, sponsorluklar, lisanslı ürün satışı ve ticari gelirlerden de 120 milyon liraya yakın gelir elde etmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi gruplarına kalırsa 30 milyon euro alacak

Bordo-mavili taraftarların şampiyonluk sevinci.
Bordo-mavili taraftarların şampiyonluk sevinci.

Tarihinin yedinci şampiyonluğunu elde eden Karadeniz temsilcisi, yeniden Şampiyonlar Ligi potasına girmenin heyecanını yaşıyor. Devler Ligi hasretine son vermeye hazırlanan bordo-mavili ekip, lige play-off turunda katılacak. Trabzonspor playoff turunu geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda mücadele edebilecek.

32 takımın yer aldığı Şampiyonlar Ligi’nde, takımlar sekiz ayrı grupta mücadele edecek. Avrupa'nın bir numaralı arenasında UEFA, takımlara 15 milyon 640 bin euro ayak bastı parası, galibiyet için 2 milyon 800 bin euro, beraberliğe ise 930 bin euro verecek. Süper Lig’de elde ettiği başarıyla kasasını dolduran bordo-mavililer, Şampiyonlar Ligi arenasında da yeniden boy göstermeye hazırlanıyor. Şampiyonlar Ligi’ne katılması halinde ayak bastı parası ve yayın gelirleriyle birlikte 30 milyon euro (500 milyon liraya)’ya yakın paranın gelmesiyle beraber Trabzonspor, toplamda 1 milyar liraya yakın parayı kasasına koymuş olacak.