Samsun TEKNOFEST’e hazırlanıyor

Arşiv.
Arşiv.

Her yıl bir önceki yıla göre katlanarak büyüyen bir ilgi, merak ve heyecanla takip edilen TEKNOFEST havacılık, uzay ve teknoloji festivali bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında milli mücadelenin başladığı şehir Samsun’da, Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek.

100. yılını kutlayacağımız Zafer Bayramı ile aynı tarihte başlayacak olan dünyanın en büyük havacılık ve teknoloji festivalinde bu yıl 40 ana yarışma 99 farklı kategoride düzenlenen yarışmalara 149 binin üzerinde takım 500 binin üzerinde yarışmacı rekor bir katılımla başvuruda bulundu. Geçtiğimiz yıl 21-26 Eylül’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenmiş ve oldukça ilgi çekmişti. Şimdi ise gözler, bu yıl Samsun’da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2022’ye çevrildi.

İlkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri seviye ile mezun seviyesi dahil teknoloji meraklısı tüm gençlerin katılabildiği teknoloji yarışmalarına ilk kez 2018 yılında 14 farklı kategoride 4333 takım başvuruda bulundu. 2019 yılında 19 farklı kategorideki teknoloji yarışmaları 17 bin takım, 2020 yılında da 21 teknoloji yarışmasına 20 bin 197 takım başvuru yapmıştı. Geçtiğimiz yıl ise 35 farklı kategorideki teknoloji yarışmasına 45 bin takım başvuruda bulunarak TEKNOFEST kendi rekorunu kırmıştı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST, milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara bu yıl 12 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği veriyor. TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara ise 6 milyon TL’nin üzerinde ödül veriliyor.