Satıcı da ‘mutlu’ alıcı da

Soyluoğlu: Vartabi şu anda hem kullanım olarak hem de başka hiçbir sitenin sunmadığı liste özelliği ile kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor.
Soyluoğlu: Vartabi şu anda hem kullanım olarak hem de başka hiçbir sitenin sunmadığı liste özelliği ile kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor.

E-ticaret sektörüne yeni bir soluk getiren Vartabi, diğer girişimlerin aksine satışlardan komisyon almak yerine, yıllık üyelik sistemine dayanıyor. Satışlarda kargo ve banka tahsilat ücretlerinden kâr almayan Vartabi, bu sayede alıcıların daha uygun şartlarda ürüne ulaşmasını sağlıyor. Türkiye’de online satış yapan tüm firmaları Vartabi’de görmek istediklerini belirten Vartabi Genel Müdürü Gonca Soyluoğlu, hem satıcı hem de alıcıların bu yeni deneyimden mutlu ayrılacaklarını belirterek, tarafların arasında tam bir ilişki kuran alışveriş deneyimine odaklandıklarını söylüyor.

Alıcı ve satıcı iletişimi en üst noktada

Vartabi web sayfası.
Vartabi web sayfası.
Vartabi Genel Müdürü Gonca Soyluoğlu.
Vartabi Genel Müdürü Gonca Soyluoğlu.

Vartabi rekabetin yoğun olduğu e-ticaret sektöründe yıllık 1 milyar TL ciro hedefliyor. Aynı dönemde mağaza sayısını 25 bine, üye sayısını da 2 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirten Soyluoğlu “Vartabi şu anda hem kullanım olarak hem de başka hiçbir sitenin sunmadığı liste özelliği ile kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Aplikasyon ekim ayında devreye girecek. Müşterinin web sitemizdeki deneyimlerine göre APP yazılımını geliştiriyoruz. Yurtdışı pazarlara Türk tedarikçilerle girdiğimiz ülkenin dilinde hizmet vereceğiz” şeklinde konuşarak yurt dışında da iddialı olduklarını açıkladı.

  • 2022'de beklenen e-ticaret hacmi: 550 milyar TL
  • 2021 e-ticaret hacmi: 381.5 milyar TL

Dijital imece

Türk kültüründe büyük önemi olan hediyeleşme için dijital bir yenilik de getiren Vartabi, mutluluk listesi ile özel günlerdeki hediyeleşmeyi dijitalleştirmesi ile öne çıkıyor. Bu konuda değerlendirmelerde bulunan Soyluoğlu, “Biz düğün yapacaklara, bebeği olanlara, doğum günü kutlamalarına, ev alana mutlaka hediye götüren bir toplumuz.

Herkes kendi bütçesine göre hediye alıyor ama bazen aslında ihtiyaç olmayan hediyeler de gelebiliyor. Buradan hareketle tüketici için paylaştıran mutluluk listesi özelliğini ekledik. Örnekle, evlenecek olan bir çift düğünlerini planlarken ya da yeni evlerini kurarken ihtiyaçları olan almayı planladıkları şeyleri Vartabi’de listeliyor. Bu listeyi istedikleri kişilerle paylaşabiliyorlar. Böylece hem gerçek ihtiyaçlar belirleniyor hem de herkes kendi bütçesi ölçüsünde yeni ev kuran çifte destek olabiliyor” dedi.

  • 2020 e-ticaret hacmi: 226.2 milyar TL
  • 2021'de e-ticaret hacminin bir önceki yıla göre büyüme oranı: %69
  • 2022'de e-ticaret hacminin bir önceki yıla göre öngörülen büyüme oranı: %44