Şehir temizliğinde Uzak Doğu hedefi

Temizlik aracı.
Temizlik aracı.

2011 yılında Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete başlayan Kademe A.Ş, günümüzde sektöre en geniş ürün gamını sunan firmalar arasında yer alıyor.

45 ülkenin yanı sıra önümüzdeki dönemde Uzak Doğu ülkelerine ihracat yapmaya hazırlanan Kademe, yol süpürme makineleri, çöp toplama araçları, su ve kanal ekipmanları, özel ekipmanlar ve kompost makineleri başta olmak üzere ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda üretim ve gelişimini sürdürüyor. Şehir temizliği ve atık yönetimi için gerekli ekipmanların yanı sıra ayrıştırma makinelerine de sahip olan Kademe, sektörde yerli ve milli üretim gücüyle öne çıkıyor. Ürettiği ürünler ile ithalatın yüzde 90 önünü kesen grup, yüzde 84 oranında yerli ürünlerin kullanıldığı kompakt yol süpürme makinesi ile sektörde öncü konumda yer alırken Türkiye’yi ithal ürün bağımlılığından da kurtarıyor.

“Ülkemize katma değer oluşturuyoruz”

Yaklaşık 150 kişilik bir ekiple hizmet verdiklerini söyleyen Kademe A.Ş. Genel Müdürü Kenan Çelik, “Eskiden makine bir arıza verdiği zaman parçalar için aylarca ithal ürün bekleniyordu. Her gün, her saat çalışması devir üretmesi gereken makineler boşta kalıyordu. İthal olması nedeniyle maliyetler de yüksekti. Yerli ve milli olunca bu sorunlar ortadan kalktı. Ülkemize de katma değer oluşturuyoruz. Ürün tedarik eden tedarikçilerimizin her birinde çalışan arkadaşlarımızla da yerli üretime katkı sağlamış oluyoruz" dedi.

45 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Çelik, Rusya, Suudi Arabistan, Endonezya, Vietnam, Brezilya gibi ülkelerle çalıştıklarını dile getirerek, “Talepler karşısında orada var olmamız gerektiğine inandık, Rusya'da ofis açtık. Suudi Arabistan'da ofis açmak için hazırlıklarımız sürüyor. Bir adım daha ileri giderek orada üretim hatları kurmak istiyoruz. Uzak Doğu'ya açılmak istiyoruz. Her bir aracımız ülkemiz adına bir nefer. Ülkemize layık ürünler üretip, Türk bayrağını yurt dışında dalgalandırmak istiyoruz” dedi.