Su kabağından tasarımlar yapan kadın girişimci

Yıldız Yılmaz.
Yıldız Yılmaz.

İki çocuk annesi 45 yaşındaki ev hanımı Yıldız Yılmaz, hobisini girişim hikâyesine dönüştürdü. İnternetten izlediği videolar ve aldığı eğitimler sayesinde su kabağından avize ve çeşitli aksesuarlar tasarlayan yılmaz, kendi atölyesini kurarak Türkiye’nin birçok yerine ürünler gönderiyor.

Uşak’ta yaşayan, 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Yıldız Yılmaz, iki yıl önce sosyal medya üzerinden izlediği bir videodan esinlenerek su kabaklarını işlemeye ve çeşitli aksesuarlar yapmaya başladı. Kendisini bu alanda geliştirmeye karar veren Yılmaz, ilk denemelerinin ardından Banaz Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki su kabağı işleme kursuna devam etti.

Aldığı eğitimlerle tasarımlarını zenginleştiren Yılmaz’ın ürettiği aksesuarlar, sosyal medya ve internetteki satış kanallarında çok fazla ilgi gördü. Ev ortamında hazırladığı ürünlerle siparişlere yanıt vermekte zorlanan Yılmaz, sonrasında 200 metrekarelik bir atölye ve satış mağazasını açtı. Su kabağının üzerine çizdiği motifleri oyarak boncuklar ve taşlarla süsleyen Yılmaz, led ışıklarla avizeye dönüştürülen aksesuarlara yoğun talep alıyor.

Ev hanımı olan Yılmaz, çocuklarını büyüttükten sonra bir arayış içerisine girmesini ve bu işe başlama sürecini şu sözlerle ifade ediyor “Bu işe başladıktan sonra ürünlerim çok beğenilmeye başladı. Siparişler almaya başladım. Böyle olunca da oğlumun odasını atölye olarak kullandım. Siparişler çoğalınca artık yavaş yavaş işimi büyütmeye karar verdim. Siparişlere zor yetişiyorum. Artık eve sığmadığından kendi atölyemi ve iş yerimi kurdum.”

Hedefim yurt dışına açılmak

Yılmaz, su kabaklarını İzmir, İstanbul ve Kütahya’dan temin ettiğini belirterek, “Kabağı ilk elime aldığımda bu kadar büyüyeceğimi ve bu kadar talep göreceğini hiç tahmin etmemiştim. Şu an bu noktaya gelmekten çok mutluyum. İnşallah daha çok ilerleyeceğimi düşünüyorum. Bu işi ilerlettikten sonra da esas amacım, yurt dışına satış yapmak” dedi.

Başka kadınları da istihdam etmek istiyorum

Su kabağının, çeşitli tasarım fikirlerine uygun malzeme olduğunu, ışıkla renklendirilebildiğini, bu nedenle tercih edildiğini anlatan Yılmaz, siparişleri genelde kafe, restoran gibi işletmelerden ya da bahçesini, yazlığını süslemek isteyen müşterilerden aldığını söylüyor ve gelecekte başka kadınları da istihdam etmeyi hedeflediğini ekliyor.