Tarım teknolojilerinin 9 faydası

Arşiv.
Arşiv.

Akıllı tarım teknolojisinin uygulanması, tarım-gıda zincirindeki tüm oyuncular için avantaj sağlıyor. Tarımsal operasyonların ve saha faaliyetlerinin optimize edilmesi ve Otomatikleştirilmesinde otonom makineler, sensör donanımlı robotlar, artırılmış gerçeklik, nesnelerin interneti (ıot), dronelar ve uydular gibi teknolojilerin tümü yeni tarım ortamının bir parçasını oluşturuyor. Bu sayede çiftçiler, önemli miktarda zaman ve emekten tasarruf edebiliyor.

  1. Daha az su, gübre, böcek ilacı ve diğer girdilerin kullanılmasına, tarım üreticilerinin maliyetlerini azaltmasına ve karlarından daha fazlasını elinde tutmasına olanak tanıyor.
  2. İşletmeler, su yollarına kimyasal madde akışını önleyerek veya miktarını büyük ölçüde azaltarak tarımın çevre üzerindeki olumsuz etkisini azaltır ve daha fazla sürdürülebilirliğe yönelik adımlar atılmasını sağlar.
  3. Emek girdileri azaltılırken, mahsul veriminin artırılmasına imkan sağlar.
  4. Çiftçilerin, ziraat uzmanlarının veya diğer tarım işçilerinin mobil cihazlar, uygulamalar veya web tabanlı kaynaklar kullanarak iletişim kurmasını ve faaliyetleri koordine etmesini kolaylaştırır.
  5. Tarım sigortası ve finansal hizmetlere, piyasa ve teknolojik verilere erişimdeki engeller azaltılır.
  6. Uygun maliyetli, sürekli çalışır durumdaki tarımsal izleme sistemleri sayesinde doğal afetlerin ve kötü hava koşullarının tarımda yaratabileceği zararların önüne geçilebilir.
  7. Ürün kalitesinin iyileştirilmesi ve kalite kontrollerinin artırılması yoluyla çiftlik gelirinde artış sağlar.
  8. Bitkilerdeki besin eksikliğinin zamanında tespit edilmesi ve tarımsal üreticilere gübre türü ve miktarı ile ihtiyaç duyulan diğer değişiklikler bildirilebilir.
  9. Mevcut ve geçmiş tarımsal verilerin analizinden elde edilen üretim modellerinin ve eğilimlerin görselleştirilmesi yoluyla çiftlikteki potansiyel sorunları öngörme yeteneğine imkan sağlar. Tarımsal üreticiler, genel mahsul verimini tahmin ederek bir sonraki büyüme sezonu için bütçeyi tam olarak belirleyebilir ve acil durumlara daha iyi hazırlanabilir.