Tayvan’daki kuraklık küresel çip krizini büyüttü

2021'de otomotiv sektöründeki Çip tedarikinde yaşanacak olan kayıp: 964 bin.
2021'de otomotiv sektöründeki Çip tedarikinde yaşanacak olan kayıp: 964 bin.

Kovid-19 salgınında tüketicilerin elektronik ürünlere olan taleplerinin artmasıyla başlayan çip krizinin otomotivde neden olduğu kriz, bilgisayar ve akıllı telefon üretim endüstrilerini de tehdit ediyor. Çip krizine bir darbe de Tayvan’da yaşanan kuraklıktan geldi.

Küresel çip talebindeki artışa yetişmekte zorlanan elektronik sektörüne bir darbe de Tayvan’da yaşanan kuraklıktan geldi. Tayvan dünyanın en büyük çip üreticileri arasında yer alıyor. Ancak çip fabrikaları, üretim için ihtiyaç duydukları suya erişmekte sorun yaşıyor.

Teknoloji devlerine üretim yapan dünyanın önde gelen yarı iletken çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) gibi şirketlerin yuvası Tayvan’da, yaşanan kuraklık nedeniyle çip tedarikinde devam eden sorunların büyümesinden endişe ediliyor. Tayvan Hükümeti yaşanan kuraklık nedeniyle işyerlerinin kullanabileceği su miktarına kısıtlama getirdi. Bunun üzerine TSMC’in de aralarında yer aldığı büyük çip üreticileri, tesislerine kamyonla su taşımanın yollarını aradıklarını açıkladı. TMSC günde 156 bin ton suya ihtiyaç duyduğunu paylaştı.

Yaşanan kriz, geniş kapsamlı bir çip krizi ve otomotiv sektörü dışında bilgisayardan ekran kartına, telefondan oyun konsoluna kadar çok geniş bir etki alanına sahip. Kovid-19 salgınıyla birlikte dünya çapında sokağa çıkma kısıtlamaları bilgisayar ve oyun konsolu gibi elektronik cihazlarda talep patlamasına neden oldu. Kısıtlamalar sebebiyle tedarik, üretim ve dağıtım alanında sorun yaşayan üreticiler talebe yetişemez hale geldi.

Çip krizi otomotiv fabrikalarının üretimini durdurdu

Küresel otomotiv endüstrisinde derinleşen çip krizi, markaların üretimlerinde kesintiye yol açmaya devam ediyor. Japon üreticiler Honda ve Toyota, Kuzey Amerika’daki fabrikalarında çip tedarikinde yaşanan sorun nedeniyle üretimlerine ara verdiklerini duyurdu. Bir diğer Japon üretici Honda da, ABD ve Kanada’daki tesislerinde üretimi durduğunu açıkladı. Öte yandan, İsveçli Volvo’nun da ABD ve Çin’deki tesislerinde çip tedariki nedeniyle geçici olarak üretimi durduğu açıklandı.

Otomotiv endüstrisi, çip eksikliğinden dolayı yılbaşından itibaren küresel bir tedarik sorunuyla karşı karşıya kaldı. Küresel otomotiv endüstrisinde yaşanan çip krizi Türkiye’de de etkisini gösterdi. Çip krizi, Türk otomotiv sanayisinde iki fabrikada üretime ara verilmesine neden oldu. Geçtiğimiz ay Bursa’daki üretimine ara verdiğini açıklayan Oyak Renault’un ardından, bu seferde yine Bursa’da üretim yapan Tofaş da faaliyetlerine geçici olarak ara verdiğini duyurdu.