TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu açıkladı: Üçüncü nefes kredisi başlatılacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB nefes kredisinin 2 paketiyle toplam 55 milyar lirayı küçük ölçekteki üyelere ulaştırdıklarını ifade ederek, “Şimdi talepler devam ediyor. İnşallah yakın zamanda üçüncüsünü de başlatacağız” dedi
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için TOBB'un Nefes Kredisi uygulamasını başlattığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, ilk 2 pakette 55 milyar lirayı üyelere ulaştırdıklarını söyledi.

Üçüncü paketinde kısa sürede başlayacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Önce 30 milyar lira onay almıştık. Düşük faizli, kredi 30 milyar lira ki 30 milyar denizde bir damla su. İhtiyacımız çok ama bir damla su. Bu, sanayici kardeşlerimiz için küçük ölçekli üyelerimiz açısından önemliydi. Onlara ulaştırdık. Zaten 30 milyar lira, 2 günde bitti. Hemen akabinde yine ikinci paketin iznini aldık. 25 milyar liralık ikinci paketin onayını aldık. Toplam 55 milyar lira ile küçük ölçekteki üyelerimize ulaştık. Şimdi talepler devam ediyor. İnşallah yakın zamanda üçüncüsünü de başlatacağız. Başkanlarımla birlikte bunları da takip edip sonuçlandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.








