VakıfBank’tan yeni nesil ödeme ve tahsilat ekosistemi: Vinov

VakıfBank müşterisi olsun ya da olmasın tüm Vinov alıcıları vade sonunda VakıfBank garantörlüğünde Vinov kayıtlarını tahsil edebiliyor.
VakıfBank müşterisi olsun ya da olmasın tüm Vinov alıcıları vade sonunda VakıfBank garantörlüğünde Vinov kayıtlarını tahsil edebiliyor.

VakıfBank, günlük ekonominin önemli bir parçası olan borç-alacak süreçlerine güven, kolaylık ve hız kazandıracak yeni bir ekosistemi hayata geçirdi. 7 gün 24 saat yaşayan bir tahsilat ve ödeme ekosistemi olan Vinov, ileri tarihli ödemelere VakıfBank garantisi getirerek ticarete güven kazandırıyor. Bireysel ve ticari nitelikteki tüm müşteri grupları tarafından internet bankacılığı, mobil bankacılık, şubeler ya da Vinov mobil uygulaması aracılığıyla kullanılabiliyor. VakıfBank müşterileri, Vinov hesabı açarak ve bu hesaba kredi limitini tanımlayarak Vinov oluşturabiliyor.

Vinov nasıl kullanılır?

Vinov hesabı açan VakıfBank müşterileri, bu hesaba bağlı kredi limitini tamamlandıktan sonra Vinov talimatlarını oluşturarak ileri tarihli ödemelerini bu kanal üzerinden yapmaya başlayabiliyor. Vinov talimatı; internet bankacılığı, VakıfBank Mobil, Vinov Mobil ya da şubeler aracılığıyla oluşturulabiliyor. Bunun için Vinov oluştur butonu aracılığıyla alıcı adı/soyadı, TC kimlik numarası, cep telefonu, e-posta, tutar ve vade/taksit bilgilerini girerek alıcı onayı gerekmeden Vinov kaydı yapılıyor. Vinov talimatı, artı bakiyeden ya da kredi limitinden, vadeli, taksitli, faturalı ya da faturasız olacak şekilde oluşturuluyor.

Vinov'da alıcı Vakıfbank müşterisi olmak zorunda değil

Vinov’da alıcının VakıfBank müşterisi olması zorunluluğu bulunmadığı gibi her kayıt aylık eşit taksitli, esnek tutarlı ya da esnek vadeli bir ödeme takvimiyle de kurulabiliyor. Alıcıya SMS ve e-posta aracılığıyla kendisi adına bir Vinov kaydı oluşturulduğu bilgisi iletiliyor. Alıcı VakıfBank müşterisi ise VakıfBank Mobil üzerinden bildirimde bulunuluyor. Vinov göndericisi, tercihine bağlı olarak günlük, haftalık, aylık ya da üç aylık periyotlarda Vinov ekstresi alarak ödemelerini toplu olarak görebilme imkanına sahip. Böylece çek, senet, teminat mektubu, teyit yazısı gibi kağıt ortamındaki işlemlere gerek kalmadan dijital ortamda ödemelerini takip edebiliyor.

  • VakıfBank müşterisi olsun ya da olmasın tüm Vinov alıcıları vade sonunda VakıfBank garantörlüğünde Vinov kayıtlarını tahsil edebiliyor. Kendisine ulaşan Vinov’u VakıfBank web sitesi, VakıfBank Mobil uygulaması ya da Vinov Mobil uygulaması üzerinden karekod ile ya da bilgilerini girerek sorgulayabiliyor.

VakıfBank müşterisi olan Vinov alıcıları ise; erken ödeme alma, devretme, vade tarihi değiştirme ve iptal etme ayrıcalıklarından faydalanabiliyor.

Ticari müşterilere özel iş yeri portalı

Vinov ile ödeme almak isteyen, borçlu ile arasındaki şartları kendisi belirleyerek Vinov oluşturma işlemini başlatmak isteyen işletmeler için de Vinov İş Yeri Portali tasarlandı. Tahsilatını Vinov güvencesiyle yapmak isteyen ticari müşteriler iki yöntem ile portal üzerinden Vinov oluşturabiliyor.

İlk yöntem de karekod oluşturularak işlem anında onaylanırken diğer yöntemde ise T.C. Kimlik numarası, vergi kimlik numarası ya da cep telefonu bilgisi ile işlem tutarı ve vadesi girip onaya gönderilebiliyor. Vinov iş yeri tarafından girilen bu bilgiler, ödemeyi yapacak Vinov müşterisi tarafından onaylandıktan sonra Vinov oluşturuluyor. Çok sayıda kasiyeri bulunan Vinov iş yerleri, kullanıcı tanımı ve kullanıcı yetkilendirmelerini portal üzerinden diledikleri gibi yönetebiliyor.