Yapısal dönüşüm adımları

Berat Albayrak.
Berat Albayrak.

Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak, “yeni ekonomi programı yapısal dönüşüm adımları 2019” paketini açıkladı. Müsiad başkanı Abdurrahman Kaan, “4,5 yıl sürecek seçimsiz yönetim döneminde açıklanan dönüşüm adımları paketi’nin Türkiye’nin ihtiyacı olan kabuk değişiminin ilk safhası hepimize hayırlar getirmesini dileriz” değerlendirmesinde bulundu.

1 Nisan

Türkiye İş Bankası’ın ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanlığına Füsun Tümsavaş seçildi.

2 Nisan

İhracat artışı TIR geçişlerine yansıdı. Kapıkule’den mart ayında 30 bin 568 TIR’ın çıkış yaptığı açıklandı.

5 Nisan

“Büyük Göç” olarak adlandırılan Atatürk Havalimanı’ndan tarihi taşınma işleminin ikinci gününde, tırlar İstanbul Havalimanı’na gelmeye başladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğin kilosunun 6.25 TL olduğunu söyleyerek, herhangi bir zammın söz konusu olmadığını belirtti.

6 Nisan

Tarihteki en eski kendir ekim yeri olan Kastamonu’da Kendir Ekim Şenliği düzenlendi. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Kendir Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yalçın Koçak, “Şu anda gördüğünüz bu çalışmaların hepsi kendirin maya çalışmalarıdır” dedi.

7 Nisan

Katılım bankalarının net karı 2018’de bir önceki yıla göre yüzde 32,4 artarak 2 milyar 97 milyon lira oldu.

18 Nisan

AP, vize başvuru ücretlerinin 80 euroya yükseltilmesini onayladı.

24 Nisan

Garanti, BBVA Grubu’nun yürüttüğü dijital dönüşüm stratejisi doğrultusunda, gerekli yasal süreçlerin tamamlanmasından sonra faaliyetlerini “Garanti BBVA” markasıyla sürdüreceğini açıkladı.