Yatak üreticileri, tüketicinin güvenini tazelemeyi sürdürüyor

Yusuf Akın-AredaPiar Genel Müdürü.
Yusuf Akın-AredaPiar Genel Müdürü.

Dünyanın en büyük üreticileri arasında ilk 15’te yer alan Türk yatak üreticileri, artan ihracat rakamları ile dikkat çekiyor.

İç pazarda da farklı tasarım ve içerikler ile tüketicinin beğenisini kazanmaya devam eden sektör, değişen yurt içi ve yurt dışı tüketici davranış ve taleplerine hızlı cevap vermeyi başarıyor. Üretilen mal ve hizmetin kalite standartlarının yüksek olması sektörü dış pazar için önemli bir cazibe merkezi haline getiriyor. Araştırmamıza da yansıdığı şekliyle sektörün, tüketicinin yaylı yatak ve süngerli yatak tercihini karşılama kapasitesinin yüksek olduğunu görebiliyoruz. Pek çok alt üretim dalını da bünyesinde barındıran sektör istihdam noktasında da Türkiye ekonomisine güçlü bir destek sunuyor.

Modern tasarım ürünlerinin inovatif ürünler ile buluşması tüketicinin ergonomik yatak taleplerini de karşılıyor. Birincil tüketici ile yoğun bir temas içinde olan sektör, tüketicilerin geçmiş deneyimlerinde bıraktıkları izlerin mirasını taşımayı sürdürüyor. Özellikle kaliteli ürün sunan sektör temsilcileri bu özelliği fiyat ile de birleştirdiklerinde tüketicinin güvenini tazelemeyi sürdürüyorlar. Dayanıklı bir ürün özelliğine sahip olması da yenileme ömrünü uzatıyor. Ancak burada önemli bir husus, tüketicinin kullanmış olduğu bir başka tüketiciye tavsiye etme özelliğinin sürüyor olması. Özellikle kadın tüketiciler üzerinden kuşaklararası deneyim aktarımı sektörde kendini gösteriyor.

Mobilya sektörünün önemli aktörleri İstikbal Yatak, Bellona Yatak ve Yataş tüketici nezdinde kurduğu güven ve beğeni ilişkisinin meyvelerini yemeyi sürdürüyor. Tüketicinin taleplerini göz ardı etmeden günün koşullarına uygun tasarımlar ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Benim Markam 2022’nin şubat ayı araştırmamızın konusu girizgahtan da anlaşıldığı üzere kış aylarının mutlu sıcak yuvalarının, çocukların eğlenceli zamanlarının, metropollerin hızı ile yarışan meslek gruplarının son adresi yataklar.