Yerli ve milli üretimin her zaman destekçisiyiz

Albayrak Grubu CEO'su Prof. Dr. Ömer Bolat.
Albayrak Grubu CEO'su Prof. Dr. Ömer Bolat.

Albayrak Grubu CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye’de devletin tarımsal üretimde tedarik zincirinin korunması noktasında gayretli çalışmalarının tüm dünya tarafından takdirle karşılandığını anlattı. Devletin ekilmedik bir metrekare alan kalmaması için uğraştığını ve enflasyon üzerinde gıda fiyatlarının baskısını azaltmayı hedeflediğini vurgulayan Bolat, salgın döneminde tarımın öneminin yeniden anlaşıldığını da söyledi.

Albayrak Grubu CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat, 26 Temmuz Hasat Bayramı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dünyada savaşların tarımsal üretimde tedarik zincirini olumsuz etkilediği söyleyen Bolat, devletin gayretli çalışmalarının dünyada takdirle karşılandığını belirtti. “Tarım arazilerinin korunmasını ve verimli kullanımını sağlamak amacıyla arazi toplulaştırmayı düzenlemek ve hızlı bir şekilde sonuçlandırmak, sulanabilir tarım arazilerinde sulama imkânlarının ve altyapılarının geliştirilmesi de bu uygulamalar dâhilindedir" ifadesini kullanan Bolat, Albayrak Grubu’nun birçok sektörde sürdürülebilirlik çerçevesinde çalışmalarını yürüttüğünü vurguladı.

Üreticilerin yanındayız

Bolat, yaptığı açıklamada başta TÜMOSAN olmak üzere, Sukkar Şeker ve Mezra Ziraat şirketleri ile tarım sektöründe önemli faaliyetler yaptıklarını ve üreticilere her zaman destek olduklarını belirterek sözlerini

TÜMOSAN markamızla ülkemizde 88 bayi, 42 yedek parça bayisi, 400'e yakın servis ve 33 yurt dışı distribütörlüğümüzle binlerce çiftçiye hitap ediyoruz. Yerli ve milli oranı yüzde 100'e varan traktör ve tarım ekipmanlarımızla binlerce üreticiye dokunuyoruz

şeklinde sürdürdü.

Şeker pancarı.
Şeker pancarı.

Mezra Tarım bünyesinde ise şeker pancarı üretiminde çiftçilere modern tarım eğitiminden tohuma, sulamadan hasada birçok destek sağladıklarını belirten Bolat, Erzurum ve Erzincan’da 3 bin çiftçiyle şekerpancarı üretimi gerçekleştirdiğini, bu yıl yaklaşık 530 bin ton pancar üretimi beklediklerini anlattı.

Bolat: Albayrak Grubu’nun birçok sektörde sürdürülebilirlik çerçevesinde çalışmalarını yürüttüğünü vurguladı.
Bolat: Albayrak Grubu’nun birçok sektörde sürdürülebilirlik çerçevesinde çalışmalarını yürüttüğünü vurguladı.

2019 ve 2021 arası dönemde bölgede 90 milyon TL'ye yakın yatırım yaptıklarını hatırlatan Bolat, satın alınan ekipmanlar ve yenilemelerle kapasite artırımına gidilirken üretim sistemindeki değişikliklerle maliyetlerde ciddi tasarruflar sağladıklarını söyledi. Bolat, “Albayrak Grubu olarak bizler de özellikle hasat zamanı üreticilerimize çok büyük destekler sağlıyoruz. Hasat, çiftçimizin toprağında bir yıllık sabırla bekleyişinin, emeğinin ve alın terinin vesilesiyle elde ettiği hasılatı topladığı bir bayramdır. Bu vesileyle Türkiye'nin dört bir yanındaki üreticilerimizin hasat bayramını kutluyoruz” dedi.