1 maç oynayan Tolga Zengin tarihe geçti!

1 maç oynayan Tolga Zengin tarihe geçti!​
1 maç oynayan Tolga Zengin tarihe geçti!​

Şampiyonlar Ligi'nde son maçına Leipzig karşısında çıkan Beşiktaş'ta alınan galibiyeti en büyük mimarlarından biri de Tolga Zengin'di. Tecrübeli kaleci maç 1-0 devam ederken yaptığı kurtarışlar ile Leipzigli futbolcuları çileden çıkardı.

Temsilcimiz Beşiktaş, Devler Ligi'nde Leipzig'i 2-1 mağlup ederek tarihi bir başarıya imza attı. Bu maç öncesinde gruptan çıkmayı başaran Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Leipzig'in karşısında şans bulamayan oyunculara şans verdi. Bu isimlerden biri de Tolga Zengin'di.

Beşiktaş için formalite olan bu karşılaşmada şans bulan Tolga, gösterdiği performansla adeta göz kamaştırdı. Özellikle Beşiktaş'ın 1-0 öne geçmesinin ardından muazzam bir performans sergileyen Tolga, Leipzigli oyunculara hem karşı karşıya pozisyonlarda hem de uzaktan şutlarda şans tanımadı.

Tolga gösterdiği bu performanas ile Şampiyonlar Ligi tarihinde bir maçta en fazla kurtarış yapan Türk kaleci olurken takımı gibi bir başka rekoru daha ele geçirdi.

Ayrıca tecrübeli kaleci, rakip Leipzig'in Twitter hesabını da çıldırtmayı başardı. Leipzig'in yüklendiği dakikalarda Tolga'nın kaleye gelen topları savuşturması Almanları deliye çevirdi.

Tolga'yı geçemiyoruz.
Tolga'yı geçemiyoruz.