100 bin euro için elden kaçtı, Premier Lig takımı talip oldu

Lis, Altay ile olan sözleşmesini feshetmişti.
Lis, Altay ile olan sözleşmesini feshetmişti.

Süper Lig'de küme düşen Altay'ın 100 bin euro transfer taksitini ödemediği için takımdan ayrılan Polonyalı kalecisi Mateusz Liz'e İngiltere Premier Lig takımı Southampton talip oldu.

Altay'ın sezon başında Polonya ekibi Wisla Krakow'dan 700 bin euroya transfer ettiği 25 yaşındaki kaleci Mateusz Lis, 100 bin euroluk alacağı nedeniyle geçtiğimiz günlerde sözleşmesini feshetmişti. Altay, 100 bin euro için büyük bir gelirden oldu.

Premier Lig ekibi Southampton'ın, Lis'e talip olduğu öğrenildi. İki taraf arasında 5 yıllık bir sözleşmenin konuşulduğu ve görüşmelerin sürdüğü bildirildi. Altay; Lis'in 100 bin euroluk alacağını ödeseydi, oyuncunun satışından iyi bir gelir elde edebilirdi.

Önümüzdeki sezon TFF 1. Lig'de mücadele edecek Altay'ın 371 milyon TL borcu bulunuyor. İzmir temsilcisinde geçen hafta göreve gelen yönetimin mevcut kadroyu korumak için kaynak arayışlarını sürdürdüğü öğrenildi.

Transfer yasağı devam eden siyah-beyazlıların sözleşmesi sona eren oyuncularını ikna etmek için acilen 20 milyon TL'lik kaynağa ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

Altay'da 9 yabancı oyuncu takımdan ayrılırken, sözleşmesi sona erenlerle birlikte toplam 21 futbolcu serbest kalma hakkı kazandı.