113 gol atıp hiç gol yemeyen dünyanın en iyi takımı: Osijek ZNK

Dünyanın en iyi takımı: Osijek ZNK
Dünyanın en iyi takımı: Osijek ZNK

Bu sezon ligde oynadığı 9 maçın tamamını kazanan Osijek ZNK, rakip filelere tam 113 gol attı ve kalesinde hiç gol görmedi. 11 yıldır üst üste şampiyon olan Osijek ZNK'nın hikayesini masaya yatırdık.

Kim demiş kadınlar futbol anlamaz diye! Hırvatistan’da öyle bir takım var ki; bizdeki takımlara taş çıkaracak cinsten top oynuyor: Osijek ZNK.

Hırvatistan Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Osijek, tam 11 yıldır üst üste şampiyon oluyor. Sadece performans bazlı istatistiklere bakıldığında dünyanın en iyi takımı olarak kabul edilen Osijek, bu sezona da fırtına gibi başladı.

Ligin ilk 9 haftasında oynadığı maçların tamamını kazanan Topuklu Kramponlar, 27 puanla zirvede yer alıyor.

Ancak rüya gibi istatistikleri bununla sınırlı değil. Bu 9 haftada tam 113 gol attılar, hem de hiç gol yemeden. Yanlış duymadınız, tam 113 gol. Bu rakam, maç başına 12.5 gol demek…
“Ligin 7. haftasında 24-0 kazandıkları maça rakip Trnava’nın kasten doktor getirmeyerek sonradan 3-0 hükmen mağlup sayıldığını biliyor muydunuz?”
Ancak rüya gibi istatistikleri bununla sınırlı değil. Bu 9 haftada tam 113 gol attılar, hem de hiç gol yemeden. Yanlış duymadınız, tam 113 gol. Bu rakam, maç başına 12.5 gol demek… “Ligin 7. haftasında 24-0 kazandıkları maça rakip Trnava’nın kasten doktor getirmeyerek sonradan 3-0 hükmen mağlup sayıldığını biliyor muydunuz?”
Hal böyle olunca bu takımın ya kalecisine ya da forvetlerine kulak vermek istedik. İlk misafir tercihimiz kaleciden yana oldu ve Mia Piric’in demeçlerini araştırdık.

                                    “Bazen kalede o kadar sıkılıyorum ki, tribündeki taraftarlar ‘kahve içelim mi’ diye soruyor. Normalde futbolcular maçları iple çeker ama ben antrenmanları iple çekiyorum. Çünkü en azından idmanlarda bana iş düşüyor”
Hal böyle olunca bu takımın ya kalecisine ya da forvetlerine kulak vermek istedik. İlk misafir tercihimiz kaleciden yana oldu ve Mia Piric’in demeçlerini araştırdık. “Bazen kalede o kadar sıkılıyorum ki, tribündeki taraftarlar ‘kahve içelim mi’ diye soruyor. Normalde futbolcular maçları iple çeker ama ben antrenmanları iple çekiyorum. Çünkü en azından idmanlarda bana iş düşüyor”
Sırada takımın yıkıcı güçleri var; forvetler Lorena Balic ile Mateja Andrlic… Lorena 9 maça tam 36 gol sığdırdı, Mateja ise “sadece” 32… Gol sayıları sorulduğunda iki isim de mütevazılıktan ödün vermiyor.

                                    “Aslında ikimiz de 50 golden fazla atabiliriz ama kendimizi fazla zorlamak istemiyoruz…”
Sırada takımın yıkıcı güçleri var; forvetler Lorena Balic ile Mateja Andrlic… Lorena 9 maça tam 36 gol sığdırdı, Mateja ise “sadece” 32… Gol sayıları sorulduğunda iki isim de mütevazılıktan ödün vermiyor. “Aslında ikimiz de 50 golden fazla atabiliriz ama kendimizi fazla zorlamak istemiyoruz…”
Durum öyle olunca takımın hedefi de artık şampiyonluk falan değil. Artık şampiyonluk gibi basit bir hedefleri yok. Kulübün yeni amacı, bir resmi sezonu 200 gole tamamlamak.
Durum öyle olunca takımın hedefi de artık şampiyonluk falan değil. Artık şampiyonluk gibi basit bir hedefleri yok. Kulübün yeni amacı, bir resmi sezonu 200 gole tamamlamak.
18 maç üzerinden oynanan ligin yarısında 133 gol attıklarına bakılırsa, bu hedefin imkansız olmadığını söyleyebiliriz.
18 maç üzerinden oynanan ligin yarısında 133 gol attıklarına bakılırsa, bu hedefin imkansız olmadığını söyleyebiliriz.