13 yaşındaki öğrenciden büyük başarı: Ödünç ayakkabıyla Türkiye rekoru kırdı

​13 yaşındaki öğrenciden büyük başarı: Ödünç ayakkabıyla Türkiye rekoru kırdı
​13 yaşındaki öğrenciden büyük başarı: Ödünç ayakkabıyla Türkiye rekoru kırdı

İzmir Gaziemir’de ortaokula giden 13 yaşındaki Emir İlbasan, gösterdiği başarıyla tüm Türkiye’nin takdirini kazandı. Öğretmeninden aldığı ödünç spor ayakkabıyla rekor kırdı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Emir İlbasan, üç çocuklu bir ailenin ikinci çocuğudur. Emir'in babası şoför, annesi ise ev hanımıdır.

Doğuştan gelen bir sporcu fiziğine sahip olan Emir'in fiziği yaşıtlarına göre oldukça gelişmişti. Henüz 13 yaşında olmasına rağmen 1,78 boya sahipti ve 46 numara ayakkabı giyiyordu. Yapısıyla herkesten farklı olan Emir'i ilk olarak beden eğitimi öğretmeni Kerem Osanmaz fark etti. Beden eğitimi öğretmeni Emir ile bir süre sohbet ettikten sonra Emir'in atletizme olan ilgisini fark eder ve onu hemen Atletizm Milli Takım Antrenörü Adnan Yahşi ile tanıştırır. Emir'i ilk gördüğü an "bu çocuk geleceğin atleti olur" diyen Adnan Yahşi Emir'i hemen çalışmalara başlatır. Malzeme eksikliğinden dolayı su borularını birleştirerek farklı atletizm engelleri oluşturur ve Emir’i bol bol yüzmeye götürür.

YETENEKLİYDİ AMA MADDİ KOŞULLARI YETERLİ DEĞİLDİ

Emir bir cips firmasının düzenlediği Türkiye'nin En Hızlısı yarışmasına katılmak istiyordu. Yeteneği de buna elverişliydi ancak uygun bir spor kıyafeti ve spor ayakkabı yoktu. Yenilerini aldırabilecek maddi durumları da yoktu. Öğretmenleriyle bu konuyu paylaşan Emir, öğretmenleri tarafından desteklendi ve birisi spor ayakkabılarını yedek verirken diğer öğretmeni bir hayırsever aracılığıyla spor giysisi temin etti. Tüm eksikleri tamamlanan Emir, yarışmada kimsenin yüzünü kara çıkarmadı ve 100 metre finalinde 12.13’lük dereceyle tüm rakiplerini geride bıraktı.


Emir’in “Destek bulamazsam maddi imkansızlıklar yüzünden atletizme devam edemeyeceğim Çünkü çalışıp aileme yardım etmem gerekiyor” sözlerinin imdadına Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil İbrahim Şenol koştu. Emir’i Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu yaptı. Emir’deki başarıyı gören Şenol, “Genç Atlet Emir artık bizim kulübümüzde. O artık tüm Gaziemir’in sporcusu. Rekortmen şampiyonumuzun adını ilerde daha çok duyacağız” diyerek genç sporcuyu bir kez daha gururlandırdı. Emir, maddi destek alabildiği sürece atletizm hayatına devam etmekte kararlı.