2002 ruhunu yeniden yakalamak için çok sebebimiz var

2018 Dünya Kupası yolunda Ay-yıldızlı ekibimize karşı sarsılan güvenimizi onarmamız şart!

2018 Dünya Kupası yolunda istenilen sonuçları alamayan A Milli Takım'da hedef tahtasına oturtulan isim hiç kuşkusuz teknik direktör Fatih Terim oldu. Hem spor yorumcuları hem de taraftarlar Terim'i ağır dille eleştirirken, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi deneyimli çalıştırıcının arkasında olduklarını açıkladı. Geçtiğimiz hafta deplasmanda İzlanda'ya mağlup olarak hayal kırıklığı yaşatan A Milli Takım, 12 Kasım'da gruptaki 4. maçında Kosova ile karşı karşıya gelecek. EURO 2016'da da bekleneni ortaya koyamayan A Milli Takım'ın 93 yıllık tarihinde boy gösterdiği turnuvaları hatırlayalım;
1950 Dünya Kupası

                                    A Milli Takım ilk kez 1950 yılında Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Ancak Brezilya'da düzenlenen şampiyonaya Türkiye maddi sıkıntılar nedeniyle katılamadı.
1950 Dünya Kupası A Milli Takım ilk kez 1950 yılında Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Ancak Brezilya'da düzenlenen şampiyonaya Türkiye maddi sıkıntılar nedeniyle katılamadı.
İsviçre 1954

                                    Türkiye play-off maçında Almanya'ya 7-2 mağlup olarak bir üst tura çıkamadı. Ancak ay-yıldızlılar oynadığı 3 maçta 10 gol atarak maç başına 3.33 gol ortalaması yakaladı.
İsviçre 1954 Türkiye play-off maçında Almanya'ya 7-2 mağlup olarak bir üst tura çıkamadı. Ancak ay-yıldızlılar oynadığı 3 maçta 10 gol atarak maç başına 3.33 gol ortalaması yakaladı.
EURO 96

                                    1996 yılında İngiltere'nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye hiç gol atamadı. Grubunda hiç gol atamayan Ay-yıldızlılar, sıfır puanla turnuvaya veda etti.
EURO 96 1996 yılında İngiltere'nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye hiç gol atamadı. Grubunda hiç gol atamayan Ay-yıldızlılar, sıfır puanla turnuvaya veda etti.
EURO 2000	

                                    Hollanda ile Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye grubundan çıkmayı başardı. Bu sonuçla Ay-yıldızlılar tarihinde ilk kez uluslararası bir turnuvada çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Milli takım çeyrek finalde Portekiz'le eşleşti ancak rakibine 2-0 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.
EURO 2000 Hollanda ile Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye grubundan çıkmayı başardı. Bu sonuçla Ay-yıldızlılar tarihinde ilk kez uluslararası bir turnuvada çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Milli takım çeyrek finalde Portekiz'le eşleşti ancak rakibine 2-0 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.
2002 Dünya Kupası

                                    A Milli Takım 48 yıl sonra 2002'de Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği dünya kupasında boy gösterdi. A Milli Takım, tarihinin en önemli başarısına bu turnuvada imza attı. Ay-yıldızılar dünya üçüncüsü oldu.
2002 Dünya Kupası A Milli Takım 48 yıl sonra 2002'de Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği dünya kupasında boy gösterdi. A Milli Takım, tarihinin en önemli başarısına bu turnuvada imza attı. Ay-yıldızılar dünya üçüncüsü oldu.
EURO 2008

                                    İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonada Türkiye ilk dört içinde yer aldı. Bu sonuç Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şimdiye kadar elde ettiği en iyi derece oldu.
EURO 2008 İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonada Türkiye ilk dört içinde yer aldı. Bu sonuç Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şimdiye kadar elde ettiği en iyi derece oldu.
EURO 2016

                                    Geride bıraktığımız yaz ayında Fransa'da düzenlenen EURO 2016'da büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. EURO 2016 D Grubu'nu 3 puanla 5. sırada tamamlayan Türkiye, turnuvaya veda etti.
EURO 2016 Geride bıraktığımız yaz ayında Fransa'da düzenlenen EURO 2016'da büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. EURO 2016 D Grubu'nu 3 puanla 5. sırada tamamlayan Türkiye, turnuvaya veda etti.