2018 Dünya Kupası'na damga vuran Türkiye gerçeği

​2018 Dünya Kupası'na damga vuran Türkiye gerçeği
​2018 Dünya Kupası'na damga vuran Türkiye gerçeği

Dünya Kupası H Grubu'nda mücadele eden Senegal, gruptaki ilk maçında Polonya ile karşı karşıya geldi. Maç boyunca üstün bir oyun ortaya koyan Afrika ülkesi, rakibini 2-1 ile geçti. Dünya Kupası tarihinde şu ana kadar 6 karşılaşmaya çıkan Senegal hakkında Türkiye ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

2018 Dünya Kupası H Grubu mücadelesinde Polonya ile karşılaşan Senegal, rakibini 2-1'lik skorla geçerek turnuvaya güzel bir başlangıç yaptı. Şu ana kadar başarılı bir performans sergileyemeyen Afrika ülkeleri arasında sivrilen Senegal'in, Dünya Kupası tarihinde yakaladığı istatistikte şaşırtıcı bir detay meydana çıktı.

Bugüne kadar iki Dünya Kupası'na katılan Afrika ülkesi, 6 karşılaşmaya çıktı. 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik alan Senegal, Dünya Kupası tarihinde tek mağlubiyetini ise Türkiye'den aldı.

Arşiv
Arşiv
  • 2002 Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Türkiye ile karşılaşan Senegal, 0-0 biten normal sürenin ardından uzatmalarda İlhan Mansız'ın attığı golle mağlup duruma düşmüş ve kupadan elenmişti.