2022 Katar Dünya Kupası'nda yer almayan isimler

2022 Katar Dünya Kupası
2022 Katar Dünya Kupası

2022 Katar Dünya Kupası’na sayılı günler kaldı. 22. kez düzenlenecek turnuvayı kaçıracak birçok yıldız isim var. İşte o isimler:

Fransa:

N’Golo Kante - Chelsea formasıyla yaşadığı sakatlığın ardından ameliyat olan yıldız oyuncunun kulübünden gelen açıklamada, 4 ay sahalardan uzak kalacağı ve Dünya Kupası’nı kaçıracağı bildirildi.

Paul Pogba - Bu sezon sakatlıklarla boğuşan Juventus'un yıldızı Paul Pogba, turnuvada Fransa Milli Takımı’nda forma giyemeyecek bir diğer isim. Fransız futbolcunun menajeri Rafaela Pimenta, 29 yaşındaki oyuncunun sakatlığından dolayı 2022 Katar Dünya Kupası'nı kaçıracağını duyurdu.

Boubacar Kamara - Fransa'da orta sahanın vazgeçilmez ikilisi Kante ve Pogba'nın yokluğunda Kamara'ya forma şansı verilebilirdi. Ancak Aston Villa'nın 23 yaşındaki yıldızı da sakatlığı nedeniyle Dünya Kupası'nda yer alamayacak.

Arjantin:

Paulo Dybala - Sezon başında Roma’ya transfer olan Paulo Dybala, geçirdiği sakatlık nedeniyle Dünya Kupası’nda yer alamayacak. Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho, yıldız oyuncu için "Dybala'nın durumu kötü değil, çok kötü" açıklamasını yaptı.

Portekiz:

Diogo Jota - Liverpool forması giyen Diogo Jota, Manchester City ile oynan maçın uzatma bölümünde sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalmıştı. Maç sonrası teknik direktör Klopp, "Diogo için haberler iyi değil. Dünya Kupası’nı ne yazık ki kaçıracak." ifadelerini kullandı.

Pedro Neto - Sakatlığı nedeniyle Avrupa Şampiyonası'nı kaçıran Wolverhampton'un kanat oyuncusu Pedro Neto şimdi de ülkesini Dünya Kupası'nda yalnız bırakacak.

İngiltere:

Reece James - Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi’nde Milan’ı yendiği maçta sakatlanarak oyuna devam edemeyen Reece James’in 8 hafta sahalardan uzak kalacağı duyuruldu.

Kyle Walker - Manchester City'nin 32 yaşındaki futbolcusu Kyle Walker sakatlığı nedeniyle ameliyat oldu. Sezona iyi bir başlangıç yapamayan Kyle Walker, Katar'da oynanacak Dünya Kupası'nda İngiltere'nin kadrosunda yer alamayacak.

Ben Chilwell - Chelsea'de forma giyen İngiliz sol bek Ben Chilwell, Şampiyonlar Ligi grup aşamasının son maçı Dinamo Zagreb karşısında yaşadığı sakatlık sebebiyle 2022 Katar Dünya Kupası'nda yer alamayacak.

Brezilya:

Arthur Melo - 2020'de Barcelona'dan, Juventus'a 76 milyon Euro'ya transfer olan Brezilyalı Arthur Melo ,sezon başında Liverpool'a kiralanmıştı. Şanssız bir sakatlık yaşayan Melo, Brezilya’nın Dünya Kupası kadrosunda bulunmayacak.

Uruguay:

Ronald Araujo - İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'nın Uruguaylı stoperi Ronald Araujo, Dünya Kupası'nı kaçıracak oyuncular arasında yer alıyor. Uruguay ile İran arasındaki hazırlık maçında sakatlanan 23 yaşındaki savunma oyuncusunun ameliyat olacağı ve yıl sonuna kadar yeşil sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

Almanya:

Timo Werner - Bungesliga ekiplerinden RB Leipzig'de forma giyen Timo Werner, geçirdiği sakatlık yüzünden bu sene oynanacak Dünya Kupası kadrosunda yer alamayacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Shakhtar Donetsk maçında ayak bileğinden sakatlanarak oyundan çıkan Werner’in yıl sonuna kadar forma giyemeyeceği öğrenildi.

Hollanda:

Georginio Wijnaldum - Antrenmanda kaval kemiği kırılan Georginio Wijnaldum, bu sene Dünya Kupası'nı saha dışından takip edecek.

Senegal:

Bouna Sarr - Senegal'in önemli isimlerinden Bouna Sarr diz ameliyatı oldu. Bayern Münih'in 30 yaşındaki kanadının Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nı evinden izleyeceği belirtildi.

İspanya:

Kepa Arizabalaga - Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin file bekçisi Kepa Arrizabalaga, Brighton ile oynan maçta sakatlandı ve müsabakanın devre arasında oyundan çıkmak zorunda kaldı. Chelsea Teknik Direktörü Graham Potter, oyuncunun Dünya Kupası'na yetişmesinin zor olduğunu söyledi.