7-1'lik kabus David Luiz'in peşini bırakmıyor

David Luiz, bu sezon çıktığı 46 maçta 2 gol kaydetti.
David Luiz, bu sezon çıktığı 46 maçta 2 gol kaydetti.

▬ Brezilya'nın Almanya'ya 7-1 mağlup olduğu Dünya Kupası mücadelesinin üzerinden tam 5 yıl geçmesine rağmen, Brezilyalı futbolcular alay konusu olmaya devam ediyor.

▬ Bir inşaat şirketi futbol tarihine damga vuran o maçta forma giyen isimlerden olan David Luiz'in ağlarken çekilmiş fotoğrafını reklam kampanyasında kullandı.

▬ Chelsea'de top koşturan deneyimli futbolcu, görselin izinsiz kullanıldığını ve kendisiyle alay edildiğini gerekçe göstererek şirkete dava açtı.

Brezilya'nın deneyimli savunma oyuncusu David Luiz, 2014 Dünya Kupası'nda Almanya'ya 7-1 mağlup oldukları maç sonrası ağlarken çekilen bir fotoğrafının bir inşaat şirketi tarafından reklam kampanyasında kullanılması nedeniyle mahkemeye başvurdu.

Brezilya'nın güneydoğusunda bulunan Sao Paulo şehrinde bir inşaat firması, 2014'te yaşanan ve futbol tarihine geçen Almanya maçına atıfta bulunarak, karşılaşma sonrası David Luiz'in ağlarken çekilen fotoğrafını reklam kampanyasında 'mesaj' vermek için ironi yaparak kullandı.

David Luiz, Almanya'dan yedikleri gol sonrası üzüntü yaşarken.
David Luiz, Almanya'dan yedikleri gol sonrası üzüntü yaşarken.

Chelsea forması giyen David Luiz'in mahkemeye başvurması sonrası sosyal mecralardan kaldırılan fotoğrafın üzerinde, deneyimli oyuncunun maç sonu sarf ettiği "Halkımıza yalnızca mutluluk vermek istemiştim" sözleri yer aldı. Şirketin bu fotoğrafla vermek istediği mesaj ise "Ailenizin hayallerini bir amatöre teslim ederseniz, 7-1'lik sonuç kaçınılmazdır" olarak gösterildi.

  • David Luiz adına açıklama yapan avukatı, fotoğrafın ve mesajın oyuncuyu aşağılayıcı olduğunu gerekçe göstererek, inşaat firmasına dava açtıklarını duyurdu.

David Luiz, tarihi mağlubiyetin ardından gözyaşlarını tutamamıştı.
David Luiz, tarihi mağlubiyetin ardından gözyaşlarını tutamamıştı.

Futbol tarihinde unutulmayacak maç

  • 2014 Dünya Kupası'nda yarı finalde Almanya ile karşı karşıya gelen ev sahibi Brezilya, rakibi karşısında tam 7 gol yiyerek futbol tarihine kazınan bir mağlubiyet almıştı. Bu karşılaşma sonrası özellikle sosyal medyada Brezilya ile dalga geçen paylaşımlar yapılmıştı. Tarihi müsabakanın yankıları günümüzde de sürüyor.