Abdülkerim Bardakcı, milli takım kadrosundan neden çıkarıldı? Kuntz'dan bir açıklama daha

Türkiye
Türkiye

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Hırvatistan maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Alman teknik adam, rahatsızlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Abdülkerim Bardakcı ile ilgili, "Galatasaray'ın Karabağ karşılaşmasında oynamasına şaşırdım." dedi.

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 elemeleri kapsamında yarın Bursa'da Hırvatistan ile karşılaşacak. Maç öncesi teknik direktör Stefan Kuntz ve kaleci Mert Günok açıklamalarda bulundu. Kuntz, oruç tutan futbolcularla konusu ve kadrodan çıkarılan Abdülkerim Bardakcı'nın Karabağ maçında oynamasıyla ilgili açıklama yaptı.

"Favori biz değiliz"

Hırvatistan maçı ile ilgili Stefan Kuntz: "Bu maçı evimizde oynuyoruz. Yanılmıyorsam 11 yıl sonra Bursa'da oynuyoruz. Bu atmosferi oyunumuzla beraber sahaya yansıtacağımıza inanıyorum. Burada tabii 1,5 günümüz rejenerasyon ile geçti. Maçtan sonra seyahat ettik. Bugünkü idmandan sonra bir sakatlık olmazsa tüm oyuncular oynayabilecek durumda. En iyi 11'i sahaya süreceğiz. Hırvatistan'ın bireysel oyuncularının kapasitesi çok yüksek. Oyunu domine etmeyi seviyorlar. Biz buna nasıl karşılık vereceğimizi çalışıp sahaya yansıtmaya çalışacağız. Karşımızdaki rakip dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi. Bireysel performansları çok yüksek ve oyunu domine etmeyi seven bir takım. Favori takım biz değiliz. Ermenistan'a karşı olduğu gibi. Tüm bunların doğrultusunda aslında insanın kendisi sahaya çıkası geliyor. Biz hep söylediğimiz gibi en büyük takımlarla kıyaslanmak istiyoruz. Bu da yarın iyi bir örnek maç olacak." dedi

"Ermenistan hassas bir konu"

Ermenistan maçıyla alakalı açıklamalarda bulunan Alman teknik adam: "Genel bakıldığında bu 2 maç farklı bir durumda. Ermenistan konusu tüm konu itibarıyla hassas bir konuydu. Oynadığımız rakip çok değişiklikler yapmıştı. Yeni bir teknik direktör ve oyuncularla oynadılar. Maç başladığında da istediğimiz performansı sahaya yansıtamadık." şeklinde konuştu.

"Oruç iddiaları yüzde yüz yalan"

Bazı oyuncuları oruç tuttukları için kadroya almadığı iddialarının sorulması üzerine Kuntz şöyle cevap verdi:

"Ben Ramazan ayına saygı duyuyorum. Bunlar dedikodudan ibaret. Bütün kararlarımızı oyuncularımızın performansları doğrultusunda veriyoruz. Bu yüzde yüz olan bir yalandır. Bu Ermenistan maçından sonra da bana soruldu. Bugün de Hırvat basın mensubundan duyulan bir soru. Bu tarz durumları yayan ve yaymaktan zevk alan insanlarla nasıl bir iletişim halinde olmalıyız?"

Abdülkerim Bardakcı hakkında

60 yaşındaki teknik adam, sakatlığı nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkartılan Abdülkerim Bardakcı'nın, Galatasaray'ın Karabağ ile oynadığı hazırlık maçında forma giymesiyle ilgili bir soru üzerine şunu söyledi: "Biz kamp için pazar günü toplandık ve 4 günlük sürenin 3 gününü hastanede geçirdi. Nöroloji bölümündeki doktor hanım bize bir rapor gönderdi ve biraz dinlenmesi gerektiğini ve iki haftalık bir tedavi süresi olacağını belirtti. Böyle bir net rapor aldığınızda uzmanlara güvenmeniz gerekiyor. Biz hiçbir şekilde oyuncularımızı riske sokamayız.Dünkü Karabağ maçında oynamasına şaşırmadım değil. Oynayabilecek seviyedeyse buraya gelmesi bizim için daha iyi olabilirdi" ifadelerini kullandı.