Abdulkadir Sünger'i keşfeden antrenör GZT Spor'a konuştu: "Onu ilk aradığımda dalga geçtiğimi sandı"

Abdulkadir Sünger'i A takıma çıkaran antrenör İsmail Güney, GZT Spor'a konuştu
Abdulkadir Sünger'i A takıma çıkaran antrenör İsmail Güney, GZT Spor'a konuştu

TFF 1. Lig takımlarından Denizlispor'un kalecisi Abdulkadir Sünger, Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı eledikleri maça damga vurmuştu. 21 yaşındaki file bekçisini Denizlispor altyapısından A takıma alan antrenör İsmail Güney, Sünger'in A takıma alınış hikâyesini GZT Spor'a anlattı.

Türkiye Kupası'nda Galatasaray'a duvar ördü.

Yetmedi, penaltılarda gol de attı.

Ardından kurtardığı penaltıyla da Denizlispor'un tur atlamasında başrol oynadı.

Yeşil siyahlı ekibin henüz 21 yaşındaki kalecisi Abdulkadir Sünger, son günlerin en çok konuşulan ismi. Yerli kaleci arayışındaki Galatasaray için de ismi geçmeye başladı. Abdulkadir Sünger'i Denizlispor altyapısındayken A takıma alan kaleci antrenörü İsmail Güney, 21 yaşındaki file bekçisinin A takıma yükselme sürecini GZT Spor'a anlattı.

Abdulkadir Sünger'i A takıma çıkaran antrenör İsmail Güney
Abdulkadir Sünger'i A takıma çıkaran antrenör İsmail Güney

"Dalga geçtiğimi sandı"

Denizlispor'da görev yapmaya başladığı ilk gün, altyapı antrenörlerinden kalecilerle ilgili bütün bilgileri aldığını söyleyen İsmail Güney, Abdulkadir'i aradığında genç kalecinin kendisine inanmadığını belirtti.

  • "Abdulkadir’i aradım. Dedim “Abdulkadir, ben İsmail Hoca. A Takım kaleci antrenörü” ‘Eee’ dedi. “Zaman zaman sizi antrenmanlara alacağım” dedim. “Ya bırak bu işleri ya” dedi, “Bu saatte A takım kaleci antrenörü beni mi arar?” dedi. “Dalga geçecek başkasını bulamadın mı?” falan dedi. Dedim ki, “O telefonu kapat, hemen dedim Mevlüt Hoca'yı ara, bu telefon numarası kimin diye bir sor.” dedim. 5 dakika sonra geri döndü bana. "Hocam ben nerEden bileyim A takım kaleci antrenörünün beni arayacağını? Ben hiç görmemiştim onu, özür dilerim hocam" falan...

"Sonra onu antrenmana aldım. Baktım yetenekli. Yetenekli olduğu için de A takımda tuttum. Sezon sonuna kadar da çalıştırdım. Denizlispor’da bulunduğum süre içerisinde antrenmanlar yaptırdım."

Antrenör İsmail Güney ve dönemin Denizlispor kalecileri (Soldan 3. Abdulkadir Sünger)
Antrenör İsmail Güney ve dönemin Denizlispor kalecileri (Soldan 3. Abdulkadir Sünger)

Abdulkadir'in en sevdiği özelliğinin soğukkanlılığı olduğunu dile getiren İsmail Güney, "Abdulkadir U19’da oynuyordu. Bir kere gizli maçını izledim. Bir kere de gittim kendimi göstererek maçın başında… İlk izlediğimde, gizli izlediğimde inanılmaz korkusuz ve cesur bir çocuk olduğunu gördüm. Hiç böyle, soğukkanlı… İkinci gittiğimde, maç izlemeye gittiğimde, kendimi gösterdim. Hani ben maçı izleyeceğim, orada da baktım soğukkanlı. O benim çok hoşuma gitmişti." dedi.

"Abdulkadir Avrupa'ya gider"

Abdulkadir Sünger'in çalışkanlığına vurgu yapan eski antrenörü, isterse Avrupa'ya gidebileceğini söyledi. İsmail Güney, "Abdulkadir'i ben A takıma aldım, yol gösterdim, çalıştırdım. Daha fazla çalışırsa Avrupa’ya kadar gider. Şimdi bana göre Türkiye çok ciddi bir kaleci kazandı. İnşallah bunların sayıları artar." şeklinde konuştu.