Abdullah Avcı Basel maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play- Off turu ilk maçında İsviçre ekibi Basel'i konuk ediyor. Yarın gerçekleşecek mücadele öncesi bordo mavililerin teknik direktörü Abdullah Avcı ve Yunan futbolcusu Manolis Siopis, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play- Off turu ilk maçında Basel'i ağırlayan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı ile Yunan futbolcu Manolis Siopis basın toplantısı düzenledi.

Avcı, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı acı ve üzüntülerinin çok büyük olduğunu söyledi:

"Milletimizin başı sağ olsun. Gerçekten canımız çok yanıyor. Hayatımızda en zor önemli günlerinde en zor maçına hazırlanıyoruz."

Böyle maçlara hazırlanmanın hiç kolay olmadığını belirten teknik adam, "Hepimizin bu oyun organizasyonuna odaklanmamız gerçekten zor. Adım adım gün gün iletişim kurarak daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. İletişim kurarak daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Futbolun hem iyileştirici hem de birleştirici gücünden faydalanmak istiyoruz. Bu oyunun iyileştirici gücüne son derece inananlardan birisiyim ve senelerdir kullanıyorum. Yarın da en iyisini yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Avcı, dünyanın her yerinden yardıma gelenlere teşekkür ederek, şöyle devam etti:

  • "Dünyanın her yerinden, Vietnam, Avrupa, Asya’ya kadar ülkemize gelip çalışan herkese teşekkür ederim. Ülkemize sivil, resmi kurumlarımıza yardım eli uzatan vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Yarın sahada bununla beraber bu oyunun birleştirme iyileştirme gücüyle herkesin bir araya gelip tek yürek olduğu yerde bu oyunla rekabette birbirine saygı göstererek devam etmesi arzumuz."

Tüm gelirleri depremzedelere bağışlanacak Trabzonspor-Basel maçı için tüm takımların kenetlenmesini değerlendiren Abdullah Avcı:

  • "Rekabet tabi ki olacaktır ama bu oyunda kazanan kaybeden de olacak. Ertesi gün hayatın yenilendiği bir oyundur. Dünyanın sonu değildir. Bunu bugünlerde anlamamız gerekiyor. Bunu saygıyla sevgiyle kabul edeceğiz. Geçen sene Trabzonspor şampiyon oldu. Bu sene birisi şampiyon olacaktır. Buna saygı göstermemiz gerekecektir. Bütün arzum bu etkileşimin sürmesi, insanların her zaman yan yana devam etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Diğer takım taraftarları için de şunu demeliyim, bundan öncesinde de herkesin birbirine saygı gösterdiği, oyunun iyileştirici, birleştirici gücüne sahip çıkmamız gerekiyor. Kazanıp kaybetmenin dünyanın sonu olmadığını gördük."