Abidal'e yasa dışı yollarla karaciğer nakli

Abidal'e yasa dışı yollarla karaciğer nakli​
Abidal'e yasa dışı yollarla karaciğer nakli​

Barcelona'nın ve Fransız futbolunun sembol isimlerinden Eric Abidal'in Barcelona futbol oynarken geçirdiği kanser hastalığını atlattığı dönemle alakalı çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Şu an Barcelona'da sportif direktörlük görevini yürüten Abidal'in yasa dışı yollarla organ nakli yaptığı belirlendi.

İspanya Polisi, yaptığı detaylı incelemeler sonucunda Eric Abidal'in kanser hastası olduğu dönemle ilgili bazı yasa dışı durumlarla karşılaştı. 2012 yılında yapıla karaciğer nakliyle kanseri yenmeyi başaran Abidal'in yasa dışı yollarla organ nakli yaptığı tespit edildi. Polis yaptığı açıklamada, o dönem Barcelona'da başkan olan Sandro Rosell'in yasa dışı yollarla karaciğer satın aldığına dair dört tane telefon konuşması yakaladığını açıkladı.

Arşiv
Arşiv

Rosell'in "para akladığı" iddiasıyla şu an devam eden soruşturma kapsamında ortaya çıktığı aktarılan yasa dışı organ nakli suçu için de ayrıca bir soruşturma açıldı. Abidal hakkındaki bu gerçek ortaya çıkmadan önce iyileşmesi için gereken karaciğerin, oyuncunun Fransa'daki kuzeni tarafından bağışlandığı söylenmişti.

Arşiv
Arşiv

Olay hakkında konuşan Sandro Rosell'in avukatı şu sözleri söyledi:

  • "Konuyla ilgili bilgimiz yok, böyle bir olayın gerçekliğini de inanmıyoruz. Yasa dışı yollarla karaciğer alınıp, devlet hastanesinde nakile izin verilmesi bana hiç gerçekçi gelmiyor."