Acemi kayakçılar için altın niteliğinde 5 tavsiye

Kış geldi, kayak sezonu da haliyle açıldı. Bazıları hemen soluğu Uludağ, Kartepe, Erciyes, Panadöken'de alıp kayak yapmaya başlarken bazıları da ilk gideceği için tedirgin oluyor. İşte lafımız size ey acemi kayakçılar. Tedirgin olmanıza gerek yok, listemiz sizi rahatlatacak.

İşte acemi kayakçılar için altın niteliğinde 5 tavsiye.
Eğitim alın, "ben kendi kendime yaparım" demek boşuna zaman kaybıdır.
Kayak merkezine vardığınızda muhakkak eğitim alın. Diğer türlü kendiniz uzun süreler kaymaya çalışacak ve yapamayacaksınız. Sürekli düşmek moralinizi bozacak ve kayak yapma isteğinizi azaltacaktır.
Eğitim alın, "ben kendi kendime yaparım" demek boşuna zaman kaybıdır. Kayak merkezine vardığınızda muhakkak eğitim alın. Diğer türlü kendiniz uzun süreler kaymaya çalışacak ve yapamayacaksınız. Sürekli düşmek moralinizi bozacak ve kayak yapma isteğinizi azaltacaktır.
Büyük pistlerde kaymaya heveslenmeyin, öğrenin sonra hep oralarda kayarsınız.
İlk başta kayak öğrendiğinizde hemen kendinize göstermek isteyebilirsiniz. Fakat bunu büyük pistlerde yapmayın çünkü hızlandıkça kontrolü sağlamak daha zor olacaktır. İlk gidişinizde çok dik pistlere gitmeniz hem sizi hem de etrafınızdakilere zarar vermenize yol açabilir.
Büyük pistlerde kaymaya heveslenmeyin, öğrenin sonra hep oralarda kayarsınız. İlk başta kayak öğrendiğinizde hemen kendinize göstermek isteyebilirsiniz. Fakat bunu büyük pistlerde yapmayın çünkü hızlandıkça kontrolü sağlamak daha zor olacaktır. İlk gidişinizde çok dik pistlere gitmeniz hem sizi hem de etrafınızdakilere zarar vermenize yol açabilir.
Kat kat giyinmeyin.
Çok soğuk olacağını düşünerek bulduğunuz her şeyi üstünüze giymeyin. Çünkü orada çok fazla hareket halinde olacağınız için terlemeniz kuvvetle muhtemeldir. Terledikten sonra üstünüzdekileri çıkarmak geri giyinmek derken soğuk havayı içinizde hissedebilir ve geri kalan günlerinizi otel odanızın camından kayak yapanları seyrederek geçirebilirsiniz. Bundan dolayı yünlü tshirtleri tercih ediniz ve lahana gibi kat kat giyinmeyiniz.
Kat kat giyinmeyin. Çok soğuk olacağını düşünerek bulduğunuz her şeyi üstünüze giymeyin. Çünkü orada çok fazla hareket halinde olacağınız için terlemeniz kuvvetle muhtemeldir. Terledikten sonra üstünüzdekileri çıkarmak geri giyinmek derken soğuk havayı içinizde hissedebilir ve geri kalan günlerinizi otel odanızın camından kayak yapanları seyrederek geçirebilirsiniz. Bundan dolayı yünlü tshirtleri tercih ediniz ve lahana gibi kat kat giyinmeyiniz.
Düşmekten korkmayın.
Baktınız ki dengenizi kaybediyorsunuz, atın kendinizi yere. Ama burada bilinçli düşmek çok önemli. Bilinçli düşmeyi kurs hocanızdan öğrenip, kayarken de tecrübe edeceksiniz. Düşmek kayakta hayati öneme sahiptir, unutmayın.
Düşmekten korkmayın. Baktınız ki dengenizi kaybediyorsunuz, atın kendinizi yere. Ama burada bilinçli düşmek çok önemli. Bilinçli düşmeyi kurs hocanızdan öğrenip, kayarken de tecrübe edeceksiniz. Düşmek kayakta hayati öneme sahiptir, unutmayın.
Ekipmanları satın almayın, kiralayın.
Kayağa ilk gitmenin heyecanıyla bir dükkana girip bütün ekipmanları almak size hem pahalıya hem de gereksiz birçok yüke neden olacaktır.
Ekipmanları satın almayın, kiralayın. Kayağa ilk gitmenin heyecanıyla bir dükkana girip bütün ekipmanları almak size hem pahalıya hem de gereksiz birçok yüke neden olacaktır.