Acun, İngiltere'den takım satın alıyor, başına Türk teknik adam getiriyor

Acun Ilıcalı, Hull City'yi satın alacak.
Acun Ilıcalı, Hull City'yi satın alacak.

Daha önce Hollanda'dan Fortuna Sittard'ı satın alan ve geçtiğimiz aylarda bu kulübe veda eden ünlü yapımcı Acun Ilıcalı, bu sefer İngiltere'den bir takım satın alıyor. Ilıcalı'nın, Premier Lig'in bir alt seviyesi olan Championship'ten Hull City'yi alacağı ve başına Türk teknik direktör getireceği açıklandı.

Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde Hull City ile ilgilendiğini açıklamıştı. İngiliz basını ise bu satın almanın gerçekleştiğini iddia etti.

İngiliz basını Ilıcalı'nın Türk teknik adam ve bazı Türk futbolcuları da beraberinde getireceğini iddia etti.

Hull Daily Mail’in haberine göre, 52 yaşındaki Ilıcalı, İngiltere Championship ekibi Hull City’yi 30 milyon Sterlin ödeyerek satın aldı. Takım Premier Lig’e çıkarsa, 20 milyon Sterlin ek bir ödeme daha yapılacak. Haberde, Acun Ilıcalı'nın Türk teknik direktör ve bazı Türk futbolcuları kulübe kazandıracağı vurgulandı.

  • Ilıcalı'nın bu konuya ilişkin sözlerine de yer verildi: "Hull City'nin gelecekte teknik direktörden futbolculara kadar Türklerden oluşacağını umuyorum. Amacım dünyada ses getiren bir ekip yaratmak."

2016-2017 sezonunda Premier Lig’den düşen Hull City, bu sezon Championship’te 14 maç sonunda 22 sırada yer alıyor.

Mısırlı Allam tarafından 2010’da satın alınan Hull, 2013’te Premier Lig’e yükselmişti. Yaptığı milyonlarca pound harcamanın ardından takımın adının Hull City Tigers yapma isteğinin kabul edilmemesiyle Mısırlı iş insanı kulübü satılığa çıkardı.

  • Hull City, İngiltere’de 1904 yılında kuruldu. Kehribar-Siyah renklere sahip kulüp maçlarını 25 bin 450 kişilik KCOM Stadyumu’nda oynuyor. Kulüp tarihi en başlarılı dönemini 2014 yılında FA Cup finaline yükselerek elde etmiştir. Finalde Arsenal, rakibini 3-2’lik skorla mağlup ederek kupaya uzandı.