Adam öldüren eski futbolcunun savunması ortaya çıktı

Sezer Öztürk'ün savunması ortaya çıktı
Sezer Öztürk'ün savunması ortaya çıktı

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giyen Sezer Öztürk, adam öldürmekle suçlanıyordu. Gürcistan'a kaçarken yakalanan Öztürk'ün savunması ortaya çıktı.

Eski milli futbolcu Sezer Öztürk, cinayetten yargılandığı davada ifade verdi. Anadolu 1 Ağır. Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu müşteki sanık Sezer Öztürk ile tutuklu sanık Ömer Genç katıldı. Duruşmada, müşteki sanık Duran Genç ile taraf avukatları ve diğer müştekiler de hazır bulundu.

Savunması alınan Sezer Öztürk, olay günü arkadaşı Ömer Genç ve ailesiyle hayvanat bahçesinden dönerken 2-3 arabanın yolu kapattıklarını gördüklerini söyledi.

Geçmek istediklerini söylediklerinde yolu kapatanların "Bekle lan" dediğini, bir süre sonra tekrar yol isteyince karşı tarafın küfür ettiğini savunan Öztürk, ailesi yanında olduğu için karşılık vermediğini belirtti.

"Sorumlusu ben değilim!"

Tartıştıkları kişilerden birinin aracın arka kapısını açmaya çalıştığını fark edince aşağıya indiğini dile getiren Öztürk, indiği anda birinin kendisine yumruk attığını, kafasına taş ve demir sopalarla vurduklarını, üzerine sandalye atıldığını öne sürdü. Öztürk, bunları yaşarken çocukları ve eşini düşündüğünü ifade ederek, "Ölenin de 2 çocuğu varmış ama bunu ben başlatmadım, sorumlusu ben değilim." dedi.

"15-20 insana karşı eşlerimizle mücadele ettik"

Öztürk, kendisinin çok darbe aldığını ve bunu gören arkadaşı Ömer Genç'in arabasından inerek havaya 2-3 el ateş açtığını kaydederek, "Karşımızda 15-20 sarhoş insan var ve biz onlara karşı eşlerimizle mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sezer Öztürk, grubun dağılmasıyla eve dönerek ailesini bıraktığını, kendisini iyi hissetmediği için diğer sanıkla hastaneye gitmek için yola çıktıklarını anlattı. Yolda maktulün de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grubun ellerinde delici aletler ve sopalarla önlerini kestiklerini belirten Öztürk, şöyle devam etti:

  • "Araçtan indim. Maktul üzerime doğru geldiği sırada Ömer Genç'in 'abi silah var' sözleri üzerine silahımla hedef gözetmeksizin ateş açtım. Tekrar arabama bindim. Ömer Genç de havaya ateş açtı. Toplamda 10-12 el ateş açtık ve bunlardan biri maktul Halil İbrahim Scholten'e isabet etti. Olanlardan dolayı üzgünüm."

32 yıl 9 aya kadar hapsi isteniyor

İddianamede sanık Sezer Öztürk'ün "iştirak halinde haksız tahrik altında kasten öldürme", "haksız tahrik altında silahla yüzde sabit ize neden olacak şekilde kasten yaralama" "haksız tahrik altında mala zarar verme", "zincirleme şekilde silahla tehdit" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma" suçlarından toplamda 17 yıl 10 aydan 32 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.