Adana derbisine Yılmaz Vural damgası

Yılmaz Vural, Kosecki'yi omzunda yedek kulübesine taşıyor.
Yılmaz Vural, Kosecki'yi omzunda yedek kulübesine taşıyor.

Adana Demirspor ile Adanaspor'u karşı karşıya getiren derbide kazanan çıkmadı. Maçın ilk yarısında takımının tek golünü kaydeden Kosecki'yi ikinci yarıda oyundan aldıktan sonra kulübeye kadar omzunda taşıyan Yılmaz Vural maça damga vurdu.

Spor Toto 1. Lig 13. hafta mücadelesinde Adana Demirspor ile Adanaspor karşı karşıya geldi. 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda 1-1 berabere sona eren maça damga vuran isim Yılmaz Vural oldu.

Büyük çekişmenin yaşandığı karşılaşmada Yılmaz Vural, maçın ilk yarısında takımının tek golünü kaydeden Kosecki'yi ikinci yarıda oyundan aldı. Yerini Kage'ye bırakan Kosecki'yi omzuna alan Yılmaz Vural, oyuncusunu kulübeye kadar taşıdı. Mavi lacivertli taraftarlar Vural'ın bu hareketini alkışlarla karşıladı.

Yılmaz Vural oyuncusunu omzunda kulübeye taşıyor.
Yılmaz Vural oyuncusunu omzunda kulübeye taşıyor.

YILMAZ VURAL MAÇIN ARDINDAN NE DEDİ?

Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Rakiplerimizin kaybettiği haftada kazansaydık bizim için avantaj olacaktı. Şimdi önümüzde 4 zorlu maç var” dedi.

  • "Kazanmak için çıktık, derbi maçta 1 puan aldık. Karşılaşmanın her iki yarısında da girdik ancak birçok pozisyonu gol ile sonuçlandıramadık. Soyunma odasında oyuncularımı tek tek kutladım. 10 günlük sürede takımı bu raddeye getirdik. Bu kadar pozisyona girdik, sonuç olarak olmasa da oyunsal anlamda ileriye dönük iyi şeyleri gösterdiler. Başarmak adına bu çok önemliydi. Rakiplerimizin kaybettiği haftada kazansaydık bizim için avantaj olacaktı. Şimdi önümüzde 4 zorlu maç var. Bundan sonra ne gerekiyorsa yapmak durumundayız. Futbolcuların da bu konuda şikayetleri yok. Başkanımız da Hocam 24 senelik bir Süper Lig özlemi var, buna son verebiliyorsak iyi olur. Sen bu 5 maçta takımı değerlendirmemi söyledi. Bizlerde teknik heyetimiz doğrultusunda bir değerlendirme yapacağız. Herkes burada pozitif gidiyor. Sonuç olarak ikinci devre maç kaybetmeyen, takviyeler yapılmış bir kadro söz konusu olabilir. Gönül ister ki bu kadrodan kimse gitmesin, bu futbolcularla oynayalım. Biz Adana Demirspor olarak bir üst lig için uğraş vereceğiz"

İki takımın futbolcuları güçlükle sakinleştiriliyor.
İki takımın futbolcuları güçlükle sakinleştiriliyor.

MAÇ SONUNDA ORTALIK KARIŞTI

Spor Toto 1. Lig’in 13. haftasında Adana Demirspor-Adanaspor derbisi 1-1 berabere bitti. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte futbolcular arasında kavga çıktı.

Adana derbisinde Hakem Özür Yankaya’ın maçın bitiş düdüğü çalmasının ardından ortalık karıştı. Adanaspor oyuncusu Veli Kızılkaya’nın hareketleri sonrasında tribünden sahaya adeta yabancı madde yağdı. Daha sonra Adana Demirsporlu futbolcular ve Adanasporlu futbolcular arasında kavga çıktı.

Güvenlik güçleri kavgaya karışan bir taraftarı polis merkezine götürüyor.
Güvenlik güçleri kavgaya karışan bir taraftarı polis merkezine götürüyor.

Her iki takımın çalışanları futbolcularını sakinleştirmek güçlük yaşarken, Çevik Kuvvet’in sahaya girmesiyle kavga son buldu. Adanasporlu futbolcular Çevik Kuvvet’in yardımıyla soyunma odasına gitti.

ADANA DEMİRSPOR 1-1 ADANASPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 3. dakikada Galip’in köşe vuruşundan ortasında ceza sahası içinde Orhan’ın kafa vuruşunda top üst direkten döndü.
  • 15. dakikada Adana Demirspor’da Traore’nin sol kanattan ortasında topu alan Kosecki, plase vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluştu. 1-0
  • 38. dakikada Gökhan’ın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Kone’nin şutunda top üstten dışarı çıktı.
  • 54. dakikada Orhan’ın ara pasında kaleci ile karşı karşıya pozisyonda Berk’in şutu yandan dışarı gitti.
  • 85. dakikada Bumba’nın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Ahmet Dereli’nin yakın mesafeden şutunda top ağlarla buluştu. 1-1