Adanalı genç futbolcu, Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü'ne transfer oldu

Yusuf Oral
Yusuf Oral

Genç yaşıyla dopdolu bir kariyer geçmişine sahip Yusuf Oral; Adana Demirspor, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi büyük kulüplerde forma giydi. 19 yaşındaki yetenek, Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü'ne transfer oldu.

5 Aralık 2003'te Adana'nın Seyhan ilçesinde doğan Yusuf Oral, futbol kariyerine 2013 yılında Adana Demirspor'da başladı.

17 Ekim 2014 tarihinde ise Fenerbahçe'ye transfer oldu. Daha sonra 20 Eylül 2017 tarihinde Selimiye Spor Kulübü'ne geçiş yapan Yusuf Oral, 15 Ağustos 2019 tarihinde Beşiktaş'a transfer oldu.

29 Ocak 2021 tarihinde Beşiktaş ile profesyonel sözleşme imzaladı.

  • Yusuf Oral, hem U19 hem de U17 kategorilerinde uluslararası maçlarda yer almıştır.

Ayrıca Azerbaycan Milli Takımı'nda da forma giyen Yusuf Oral, futbol kariyerinde önemli deneyimler kazanmıştır. Kuşadası Spor ve ŞileYıldız Spor kulüplerinde de başarılı bir sezon geçiren Yusuf Oral, 34 maça çıkarak 4 gol kaydetti.

Son olarak 21 Temmuz 2023'te Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü ile sözleşme imzalayan Yusuf, profesyonel kariyerini burada sürdürmektedir.

  • Yusuf Oral, genç yaşına rağmen başarılı bir futbol kariyerine sahiptir ve yeteneklerini uluslararası arenada da sergilemiştir.