Afyon'da MXGP heyecanı: 180 ülkeden üç milyara yakın izleyiciye ulaştı

Afyon MXGP yarışlarına ev sahipliği yaptı
Afyon MXGP yarışlarına ev sahipliği yaptı

Spor şehri Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası'na (MXGP) 4'üncü kez ev sahipliği yaptı. 180 ülkeden canlı yayınlanan organizasyon, üç milyara yakın izleyiciye ulaştı. GZT ekibi de nefes kesen yarışı yerinden takip etti. MXGP 2022 sezonu şampiyonu Honda’dan Slovak Tim Gajser oldu. Gajser, ödülünü Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in elinden aldı.

Türkiye MotoFest ve Dünya Motokros Şampiyonası heyecanını yerli yabancı 200’binin üzerinde ziyaretçi izledi. Dünya üzerinde takip edilen ilk on spor dalı arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası, sadece bir yarış değil aynı zamanda ülkemizin ve Afyon’un tanıtımı adına tam bir turizm organizasyonu oldu. Spor turizminin en büyük etkinliklerinden dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) Türkiye’de yapılan finaliyle sona erdi. Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 2022 sezonu şampiyonu Honda’dan Slovak Tim Gajser oldu. Gajser, ödülünü Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in elinden aldı.

GZT nefes kesen yarışı yerinden takip etti

180 ülkeden canlı yayınlanan organizasyonu GZT ekibi de yerinden takip ederek heyecana ortak oldu.

Bitci MXGP TÜRKİYE etabını aynı puanı alan Tim Gajser birinci, Jeremy Seewer ikinci, Kawasaki’den Fransız Romain Febvre üçüncü oldu.

Dünya MXGP 2022'yi nefesini tutarak izledi
Dünya MXGP 2022'yi nefesini tutarak izledi

Honda'nın pilotu şampiyonluğu göğüsledi

Dünyanın en iyi motokrosçularının yarıştığı MXGP’nin Afyonkarahisar’daki finalinde 2022 sezonunun Dünya Motokros Şampiyonu (MXGP) belli oldu. Bir önceki yarışta Fransa’da şampiyonluğunu ilan eden Honda pilotu Tim Gajser şampiyon oldu. Rahat bir yarış geçirdiği Bitci MXGP Türkiye yarışını da ilk sırada tamamladı. Yamaha’dan İsviçreli Jeremy Seewer, Dünya Motokros Şampiyonası podyumunda ikinci sırayı aldı. Bitci MXGP TÜRKİYE yarışı, dünya sıralamasında üçüncü sırası için büyük mücadeleye sahne oldu. GASGAS’tan İspanyol Jorge Prado, Yamaha’dan Fransız Maxime Renaux ve Hollanda’dan Glenn Coldenhoff arasındaki kıyasıya rekabeti Jorge Prado kazanarak üçüncülüğü kazandı.Markalar sıralaması ise, Yamaha, Honda, GASGAS şeklinde gerçekleşti.

MXGP'nin şampiyonu ödülünü Belediye Başkanı Zeybek'in elinden aldı
MXGP'nin şampiyonu ödülünü Belediye Başkanı Zeybek'in elinden aldı

"Dünyanın en iyi pisti seçilen Afyon padoklarındaki yarışı 125'ten fazla ülke izledi"

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “MXGP Motokros yarışlarının son günündeyiz. Dünyanın en iyi pisti seçilen Afyonkarahisar padokları bütün dünya ile buluştu. Oldukça mükemmeldi yarışlar, festivallerde çok eğlenceliydi. Destek veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Dünya Afyonkarahisar'da buluştu. Nefes kesen yarışmaları bir başarı ile sonuçlandırıyoruz. 125’den fazla ülkede milyarlarca insanın seyrettiği motor sporları yarışı etkinliklerinde büyük bir başarıya imza atıldı. Afyonkarahisar bir kez daha büyük bir şehir olduğunu, gastronomide de sporda da her alanda birinci olduğunu ispatladı. Gururlu ve mutluyuz. Bu yolda bizlere destek çıkan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Valimiz, Milletvekillerimiz ve federasyonumuza teşekkür ediyorum. Profesyonel bir organizasyonla hem yarışları hem de festivallerimizi halkımızla buluşturduk. Şehrimiz oldukça heyecanlı ve renkli, eğlenceli anlara ev sahipliği yaptı. Bundan sonra da Kadim şehrimiz Afyonkarahisar uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecek” diye konuştu.