Ahmet Ağaoğlu ile Ali Ağaoğlu akraba mı?

​Ahmet Aağaoğlu ile Ali Ağaoğlu akraba mı?
​Ahmet Aağaoğlu ile Ali Ağaoğlu akraba mı?

Ahmet Ağaoğlu'nun başkan seçilmesinin ardından akıllarda aynı soru yankılanmaya başladı: Ahmet Ağaoğlu ile Ali Ağaoğlu akraba mı?

Trabzonspor 17. başkanını dün seçti. Ahmet Ağaoğlu, Metin Kaya'nın açık ara önünde başkanlık koltuğuna oturdu. Ahmet Ağaoğlu'nun başkan olmasının ardından akıllarda aynı soru yankılanmaya başladı.

Ahmet Ağaoğlu ile Ali Ağaoğlu akraba mı?

İki ünlü ismin akraba olup olmadığı konuşulmaya başladı. nnFotoğraf: AA
İki ünlü ismin akraba olup olmadığı konuşulmaya başladı. nnFotoğraf: AA

Ahmet Ağaoğlu yıllar önce verdiği bir röportajda Ali Ağaoğlu ile akraba olmadığını ifade etti. Ahmet Ağaoğlu, Ali Ağaoğlu için şu sözleri sarf etmişti:

  • Ali Ağaoğlu ile hiçbir akrabalığım yoktur. Ama sevdiğim bir arkadaşımdır. Hoş bir tesadüfle liseyi birlikte Kabataş Erkek Lisesi'nde okuduk. Benim adım Ahmet Ali Ağaoğlu'dur. Lisede bana Ali Ağaoğlu denirdi. O yüzden okulda çok karıştırılırdık. Ama ikimizin de dersleri pek iyi olmadığı için bu karıştırmalar bizi pek etkilemedi! Bizi birbirimize de çok benzetirler. Abi kardeş sanırlar...

Ahmet Ağaoğlu kimdir?

Trabzon'da doğan Ahmet Ağaoğlu, 1979 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nden mezun oldu. 1996 yılında Klassis Golf Kulübü'nde golf hayatına başladı, 2000 yılında Golf Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu, dört yıllık görev süresi boyunca golfün tabana yayılması ve Golf Milli Takımı'nın kurulması doğrultusunda yoğun çaba harcadı.

Türkiye'nin golf turizminden 2,5 milyar dolar gelir elde etmesi hedefiyle 2004 yılında '4 Yılda 100 Golf Sahası' kampanyası nın başlatılmasını sağladı. Golfü Anadolu'ya yaymak ve genç yetenekleri bu spora kazandırmak amacıyla dokuz ildeki pilot okullarda öğrencilere golf eğitimine öncülük yaptı. 2000 yılında 70 civarında olan lisanslı sporcu sayısı 2009 yılında 5,500'e çıktı. 2004 yılının sonunda yeniden Federasyon Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu döneminde Türk golfü tarihi başarıları yaşadı.